UKRAJINSKA DJECA S MAJKAMA U NAŠOJ ŠKOLI

UKRAJINSKA DJECA S MAJKAMA U NAŠOJ ŠKOLI

6. travnja 2022.

Dana 31. ožujka 2022. godine u Srednju školu Valpovo došlo je, uz pratnju majki, šesnaestero djece iz Ukrajine. Naša je škola organizirala ugodno druženje koje je započelo prezentacijom kako bi ih upoznali s Valpovom i sa samom srednjom školom. Na poticaj prof. Marije Jelkić, prvi razred opće gimnazije pripremio je poklone za svu djecu prikladne njihovu uzrastu i spolu.

Naš je razred, dan prije, na satu Likovne umjetnosti izradio lijepe uskršnje košarice koje smo napunili slatkišima za naše male prijatelje. Ugodnom ozračju, uvelike je pridonio 3.og b koji je naše male goste zabavio glazbom i pjevanjem. Za naše goste iz Ukrajine, pedagoginja Zdenka Lončarić je pripremila sokove i grickalice, a za fine i ukusne kolače pobrinula se prof. Snježana Simić.

Nakon čašćenja, djeca su zajedno s našim učenicima imala likovne radionice koje je za njih osmislila prof. Jelkić. U njima su pokazali sve svoje likovne sposobnosti. Druženje se završilo darivanjem majki lijepim cvijećem. Na samom kraju, sve nazočne je razveselila ukrajinska narodna pjesma koju su učenici 4.og b na poticaj prof. Želimira Sušića, naučili samo za ovu prigodu.

Ovaj susret nas je jako razveselio i oplemenio te se nadamo da ćemo se i dalje družiti s ukrajinskom djecom.

Petra Grgurić, 1. OG

Wordpress Gallery Plugin Free