Materijali nastavnika


Poštovane nastavnice i nastavnici,

dobrodošli u Vaš novi kutak za zajedničku profesionalnu podršku i prikaz primjera dobre prakse.

Vaše bogato iskustvo i suvremene kompetencije, u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, možete prikazati objavom raznovrsnih materijala (prezentacija, nastavnih priprava, video zapisa, metodičkih strategija, radnih listića i sl.).

Na taj ćete način pridonijeti unaprjeđivanju kvalitete naše škole te još više razviti kulturu međusobne suradnje.

EDUTORIJ

Vjerujemo da ćete biti inspiracija jedni drugima i proširiti vidike u kojima ćete se profesionalno ostvarivati, a učenicima pružiti još kreativnije aktivnosti.

Pedagoginja: Zdenka Lončarić, prof.
Ravnateljica: Svjetlana Kalpić, dipl.ing.


MATERIJALI NASTAVNIKA:


Dejan Pisačić

 


Marija Jutriša

 


Vesna Kajganić

 


Zdenka Lončarić


AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA:


PREDAVANJE NASTAVNICA SNJEŽANE SIMIĆ I JASNE VUKOVIĆ

Nastavnice Snježana Simić, profesorica engleskoga i njemačkoga jezika i nastavnica Jasna Vuković, profesorica hrvatskoga jezika održale su predavanje u organizaciji Srednje škole Valpovo koje je održano 30. ožujka 2021. u trajanju od 1 školskog sata.

Tema je predavanja bila Prikaz projekta My EuroVision EUNICroatia@ Hay Festival Europa 28.

Cilj je predavanja promicanje zavičajne kulturne baštine kroz priču o zanimljivoj legendi iz valpovačke prošlosti u dvorcu Prandau-Normann, tj. o Bijeloj Gospi iz 16. i 19. stoljeća te raznolikost, jedinstvo i jednaka prava na materinji jezik i kulturu svih članica Europske unije.

Ishod je predavanja bio upoznati sudionike s koracima i mnogobrojnim aktivnostima koje su prethodile ostvarivanju projekta MyEuroVision i plasmanu na 2. mjesto u Republici Hrvatskoj u konkurenciji najboljega filma pod nazivom Legenda o valpovačkoj Bijeloj Gospi, a u skladu s  međupredmetnim temama kao što su Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i Građanski odgoj.

Sudionici su ovo predavanje pozitivno vrednovali.

Wordpress Gallery Plugin Free

PREDAVANJE NASTAVNICE MARIJE JUTRIŠA

Nastavnica Marija Jutriša, dipl. ing. održala je predavanje na temu G SUITE EDUCATIONAL s posebnim osvrtom na GOGLE MEET. Predavanje je bilo u organizaciji Srednje škole Valpovo i održano je dana 4. prosinca 2020. godine na platformi Google Meet.

Cilj je bio upoznati nastavnike Srednje škole Valpovo s mogućnostima platforme Google Meet unutar računa G Suite For Education.

Ishod je da su sudionici webinara osposobljeni  kreirati, podesiti  i koristiti Google Meet kao alat  za komunikaciju i online izvođenje nastave.

Teme koje su obrađene:

  1. Aktivacija Carnetovog računa u G Suite for Education
  2. Prebacivanje Carnetove pošte na platformu Gmail
  3. Google Meet.

Predavanje je pozitivno ocjenjeno od strane sudionika.


PREDAVANJE NASTAVNIKA BORISA PULJEKA

Nastavnik Boris Puljek, dipl.ing. je održao predavanje putem webinara, u organizaciji Srednje škole Valpovo, dana 6. studenog 2020. u trajanju od 1 sata.

Tema predavanje je bila BigBlueButton – upute za nastavnike

Cilj je webinara bio upoznati nastavnike Srednje škole Valpovo sa osnovama korištenja BigBlueButtona-a kao korisnog alata za izvođenje nastave na daljinu.

Ishod predavanja putem webinara je taj da su sudionici osposobljeni za samostalnu  primjenu digitalnog alata BigBlueButton-a kao korisnog alata za komunikaciju i izvođenje nastave na daljinu.

Predavanje je pozitivno ocjenjeno od strane sudionika.


PREDAVANJE NASTAVNICE KRISTINE NAJCER BRAČEVAC

Nastavnica Kristina Najcer Bračevac, dipl.oec, je održala predavanje u organizaciji Srednje škole Valpovo dana 23. listopada 2020. u trajanju od 90 minuta.

Tema predavanje je bila Postupak napredovanja za obnavljanje zvanja ili napredovanje u više zvanje.

Cilj je predavanja bio objasniti i analizirati potrebne uvijete i obveze za obnavljanje zvanja ili napredovanje u više zvanje po novom Pravilniku o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima.

Ishod predavanja je taj da su sudionici predavanja osposobljeni za samostalno prijavljivanje i/ili obnovu zvanja i napredovanja u skladu s novim Pravilnikom o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima.

Predavanje je pozitivno ocjenjeno od strane sudionika.

Wordpress Gallery Plugin Free