Erasmus akreditacija


POTVRDA KVALITETE U PROVEDBI PROJEKATA – SŠ VALPOVO MEĐU NAJBOLJIH 20 ŠKOLA U RH

Nakon prijave kandidature, Srednjoj školi Valpovo je dodijeljena Erasmus akreditacija, značajno priznanje na temelju dosadašnjih provedbi i aktivnosti projekata za strukovno obrazovanje.

Školu su ocjenjivali neovisni vanjski stručnjaci pri Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU).

Akreditacija se dodjeljuje za naredno razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Što predstavlja Erasmus akreditacija?

  • Dokazuje se operativna sposobnost škole da upravlja visokokvalitetnim projektima mobilnosti.
  • Priznaje se dugogodišnje zalaganje škole za kontinuirano unaprjeđenje rada na projektima.
  • Priznaje se strateški pristup u provedbi međunarodne mobilnosti.
  • Priznaje se kvalitetna provedba provedenih mobilnosti učenika i nastavnika.
  • Olakšan put internacionalizaciji mobilnosti, suradnji sa sadašnjim i budućim partnerima.
  • Omogućuje odlazak većeg broja učenika i nastavnika godišnje na osposobljavanja i stručna usavršavanja u zemlje EU.
  • Jednostavnija i kraća prijava na buduće Pozive te dobivanje traženih financijskih sredstava.

Dodjela Erasmus akreditacije je veliko priznanje Školskom projektnom timu na čelu sa voditeljem, prof. Krunoslavom Vukelićem te ravnateljicom škole Svjetlanom Kalpić, koji su uložili dodatne napore sudjelujući u osmišljavanju, prijavi i provedbi raznih projekata.

Erasmus akreditacija je nagrada svim nastavnicima  i učenicima koju su do sada sudjelovali u brojnim projektima te motivacija za uključivanje u buduće projekte.

Poveznice na stranice:


Dokumenti:

Brošura

Obavijest o dodjeli


Veliku zahvalnost dugujemo našim roditeljima koji su nas sve vrijeme ohrabrivali i podržavali. Hvala institucijama i tvrtkama u lokalnom okruženju za pomoć oko priprema za odlaske na projekte u zemlje EU te razne donacije.
Erasmus akreditacija je ujedno i velika obveza za našu školu.  Nadamo se što bržem završetku corona-krize i nastavku svih započetih i početku novih projekata.

Ravnateljica:
Svjetlana Kalpić, dipl.ing.

Wordpress Gallery Plugin Free

AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA:


SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO U SKLOPU ERASMUS+ AKREDITACIJE DODIJELJENA SREDSTVA ZA REALIZACIJU MOBILNOSTI UČENIKA I NASTAVNIKA STRUKOVNIH ODJELA

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da su i ove školske godine Srednjoj školi Valpovo u sklopu Erasmus+ Akreditacije dodijeljena sredstva za realizaciju mobilnosti učenika i nastavnika strukovnih odjela od strane Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.

Prilog:

Obavijest o prefinanciranju


SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO DODIJELJENA ERASMUS+ AKREDITACIJA 2021.- 2027.

Srednjoj školi Valpovo dodijeljena je Erasmus+ akreditacija – veliko priznanje na temelju dosadašnjih provedbi i aktivnosti projekata za strukovno obrazovanje, potvrdila nam je ravnateljica Srednje škole Valpovo, Svjetlana Kalpić.

Školu su ocjenjivali neovisni vanjski stručnjaci pri Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU), a akreditacija je valpovačkoj srednjoj školi dodijeljena za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

U jedinoj valpovačkoj srednjoj školi kažu kako taj dokument dokazuje operativnu sposobnost škole da upravlja visokokvalitetnim projektima mobilnosti te joj se njime priznaje dugogodišnje zauzimanje za kontinuirano unaprjeđivanje rada na projektima i strateški pristup u provedbi međunarodne mobilnosti. Njime se priznaje kvaliteta provedenih mobilnosti učenika i nastavnika te olakšava put internacionalizaciji mobilnosti, suradnji sa sadašnjim i budućim partnerima. Omogućuje se i odlazak većeg broja učenika i nastavnika godišnje na osposobljavanja i stručna usavršavanja u zemlje EU-a te jednostavnija i kraća prijava na buduće pozive, kao i dobivanje traženih financijskih sredstava.

– Dodjela Erasmus+ akreditacije veliko je priznanje školskom projektnom timu na čelu s voditeljem, profesorom Krunoslavom Vukelićem, i ravnateljicom škole Svjetlanom Kalpić, koji su uložili dodatne napore u osmišljavanju, prijavi i provedbi raznih projekata. Erasmus+ akreditacija nagrada je svima koji su do sada sudjelovali u brojnim projektima te motivacija za uključivanje u buduće projekte, a ujedno i velika obveza za našu školu, te se nadamo što bržem završetku koronakrize i nastavku započetih i početku novih projekata – poručili su iz valpovačke srednje škole.

Profesor Krunoslav Vukelić posebno je ponosan na činjenicu što je valpovačka škola jedna od samo dvadesetak srednjih škola u Hrvatskoj koje su dobile Erasmus+ akreditaciju, odnosno najviše što se na tom polju može dobiti, jer to znači da škola više ne mora na natječaje mobilnosti, nego joj preostaje samo planiranje, priprema i pronalaženje adekvatnih mjesta prakse i edukacije diljem EU-a u nekoliko sljedećih godina.

Kaže i kako bi sreća zbog ovog uspjeha bila daleko veća da nismo u pandemijskim vremenima i da je pitanje kad će i kako će to sve biti realizirano kako trud učenika koji su prošli na zahtjevnim natječajima ne bi bio uzaludan.

Izvor: Glas Slavonije