Državna matura

Dragi maturanti!

Na ovoj stranici možete pronaći poveznice na dokumente i stranice koje će Vam trebati tijekom ove školske godine ako ćete polagati ispite Državne mature. Isto tako možete pronaći i moj raspored.

Poveznice na dokumente:

Poveznica na DM u Moodlu

Povezuje Vas sa stranicom Loomena (Moodla) Srednje škole Valpovo. Za Državnu maturu otvorena su dva tečaja:

  • pripreme za DM i natjecanja – za ispit iz informatike (za upis se obratite koordinatorici)
  • upute za provedbu Državne mature (slobodan upis).

Kontaktirati me možete putem tečaja u Carnet Moodlu. Pod cjelinom forum prvo provjerite nalazi li se odgovor na vaše pitanje u već otvorenoj temi. Ako ne, postavite upit tako da otvorite novu temu.

Koordinatorica: Marija Jutriša, prof.

Poveznice na stranice: 


(izrazi koji se koriste u tekstu, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muške i ženske osobe)


RADNO VRIJEME KOORDINATORICE:

Sat/dan Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak
1 A smjena A smjena A smjena
2 A smjena A smjena A smjena
3 Sat za informacije
4 B smjena A smjena
5 B smjena A smjena
6 B smjena A smjena
7 B smjena A smjena

 


OBAVIJESTI:


OBAVIJESTI I UPUTE

Drage učenice i učenici,

u ponedjeljak krećemo s prvim ispitom Državne mature.
Prije početka ispita:
1. POTVRDITE OCJENE 4. RAZREDA (Postani student) – obavezno. I oni koji nisu potvrdili opće podatke, napravite to. U protivnom nećete dobiti svjedodžbu.
2. DOBRO PROUČITE Pravila ponašanja na ispitu (tečaj u Loomenu). Ima nekih novosti u odnosu na prošlu školsku godinu.
3. TABLICA ULAZA U ŠKOLU (tečaj u Loomenu). Provjerite na koji ulaz morate doći za određeni ispit. Tablica će biti u tečaju najmanje dan prije ispita. Za prvi ispit stavit ću tablicu ulaza u subotu.
Imamo 3 ULAZA:
1. GLAVNI ULAZ
2. ULAZ IZ DVORIŠTA (prođete pored dvorane)
3. ULAZ U STARI DIO ZGRADE (preko parkirališta)
Nadam se da ste se dobro pripremili i da ćete biti uspješni u pisanju svih prijavljenih ispita. Vidimo se u ponedjeljak.
Sretno!


PISANJE PROBNOG ONLINE ESEJA IZ HRVATSKOG JEZIKA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.

Ciljevi projekta su omogućavanje učenicima završnih razreda gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratnu informaciju o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje mogućnosti online pisanja ispita državne mature uopće.

Zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Učenici koji se prijave za sudjelovanje, na dan pisanja eseja bit će oslobođeni nastave.

Prijavu možete izvršiti od ponedjeljka 4. svibnja do četvrtka 7. svibnja na poveznici https://cn1-loomen.carnet.hr/


Divjak: Gradivo drugog polugodišta 4. razreda neće biti na maturi

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature, koji će se za te predmete održati od 8. do 29. lipnja, kada će se održati i esej iz Hrvatskog jezika.

“Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja poslala sam pismo u kojemu kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature”, objavila je ministrica na svojoj facebook stranici.

Ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se od 8. do 29. lipnja, a u tom razdoblju održat će se i esej iz hrvatskog jezika, poručila je Divjak.

U terminu sredinom svibnja koji je bio predviđen za pisanje eseja, održat će se probni esej iz hrvatskog jezika kako bi maturanti dobili povratnu informaciju o svojoj spremnosti za taj dio ispita, istaknula je.

Video pogledajte na poveznici:

Državna matura 2020.

Drage maturantice i maturanti, svjesna sam izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku.

Objavljuje Blaženka Divjak u Utorak, 21. travnja 2020.