Erasmus+ KA1 2018./2019. – Europske kompetencije i vještine za budućnost (European competences and skills for the future) 

Naziv projekta: „Europske kompetencije i vještine za budućnost“ (European competences and skills for the future)

Nadležnost: Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU)

Nositelj projekta: Srednja škola Valpovo

Program: Erasmus+  za 2018./19. godinu (program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport)

Potprogram: Strukovno obrazovanje i osposobljavanje

Aktivnost: Ključna aktivnost 1 – mobilnost u svrhu učenja za pojedince (omogućuje unaprjeđenje profesionalnih i osobnih kompetencija pojedinca)

Broj projekta: 2018-1-HR01-KA102-047223

Ukupna vrijednost projekta: 114.450,00 EUR

EU financiranja: 100%

Trajanje projekta: 12 mjeseci

Početak projekta: 1.lipnja 2018.

Završetak projekta: 31.svibnja 2019.

Stranica projekta:


Poveznice na stranice:

Erasmus+Vrijeme i mjesto mobilnosti:

 • 4. – 24. studenoga 2018. (Braga, Portugal)
 • 27. siječnja – 16. veljače 2019. (Sevilla, Španjolska)
 • 6. – 14. travanja 2019. (Malta)

Broj i trajanje mobilnosti:

 • 17 učenika u Portugalu (ekonomisti, komercijalisti i prodavači) – 3 tjedna
 • 24 učenika u Španjolskoj (13 elektrotehničara i 11 CNC – operatera) – 3 tjedna
 • 1 nastavnik u Portugalu – 3 tjedna
 • 4 nastavnika u Španjolskoj – ukupno 3 tjedna s izmjenama
 • 3 nastavnika na Malti – 1 tjedan

Ciljevi projekta:

 • Potaknuti profesionalni i osobni razvoj sudionika
 • Proširiti postojeća znanja i usvojiti nova iz područja ekonomije, trgovine, elektrotehnike i CNC-tehnologije
 • Povećati jezične kompetencije
 • Pridonijeti interkulturalnosti i internacionalnosti
 • Povezati Srednju školu Valpovo s inozemnim partnerima, promovirati svoju školu, kulturu i zemlju

AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA:


DODJELA POTVRDA O SUDJELOVANJU

U srijedu 4.srpnja 2019. godine u prostorima naše škole priredili smo svečano uručenje <strong>Europass</strong> svjedodžbi učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u projektu <strong>Erasmus+</strong> za školsku godinu 2018./19.  Voditelj projekta profesor Krunoslav Vukelić obratio im se s nekoliko prigodnih riječi kao i ravnateljica škole Svjetlana Kalpić. Učenici i nastavnici su još jednom izrazili veliko zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te zahvalili svima koji su im to omogućili. Osobito su pozitivno ocijenili stečena iskustva tijekom provedbe stručne prakse kao i mogućnost sudjelovanja u brojnim drugim aktivnostima koje su za njih organizirali domaćini. Najavili smo realizaciju novog projekta koji kreće početkom školske godine 2019./20. te pozvali učenike da se prijave na natječaj koji će uskoro biti objavljen na našoj web-stranici.

WordPress Image Gallery Plugin


USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA SREDNJE ŠKOLE VALPOVO NA MALTI

Troje nastavnika Srednje škole Valpovo, u sklopu projekta Erasmus K1, boravilo je na Malti u razdoblju od 6. – 13. travnja 2019. i to dvoje nastavnike ekonomske grupe predmeta – Monika Markota i Kristina Najcer Bračevac te Miroslav Kupanovac, nastavnik strojarske skupine predmeta.  Provedba je planiranih aktivnosti organizirana metodom Job shadowing za dva područja:  “Innovation & Entrepreneurship” za nastavnike ekonomske grupe predmeta, koji žele naučiti kako uključiti inovacije i poduzetništvo u redovnu nastavu strukovnih predmeta te “Environment & Efficiency” za nastavnike elektrotehničke i strojarske struke, koji će vidjeti načine rada i nove metode poučavanja kako bi se mogle primijeniti u redovnoj nastavi.

Nastavnik Miroslav Kupanovac je Job shadowing proveo u organizaciji FabLab Valletta. FabLab Valletta je dio globalne mreže lokalnih tvrtki, koje omogućavaju inovacije osobnim pristupom alatima za digitalnu proizvodnju. Najviše se usavršavao u tehnologiji obrade materijala na 3D printerima i CNC-strojevima. Specifičnost ove tvrtke je tijesna suradnja sa strukovnim školama u edukaciji i usavršavanju, kako učenika tako i nastavnog osoblja.

Nastavnici ekonomske grupe predmeta projekt su odradili u MSPC. To je nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi životinjama. U njihovim uredima smo bili upoznati na koji način funkcioniraju nevladine organizacije na Malti, na koji način dolaze do financijskih sredstava te kako vode evidenciju i poslovanje.  Jedan od načina prikupljanja novca je putem Charity shop-a u kojem smo i odradili najveći dio naših aktivnosti. Iskustva dobivena boravkom u ovoj organizaciji koristit će nam u izvedbi nastave iz predmeta Poslovanje neprofitnih organizacija za zanimanja ekonomist i komercijalist.

Isto tako, nastavnici su razmjenjivali iskustava sa svojim kolegama i mentorima kako bi procijenili i povećali svoje stručne kompetencije. Neki od ciljeva projekta su bili: razvijanje jezične kompetencije, povezivanje Srednje škole Valpovo s inozemnim partnerima te promoviranje naše škole, zemlje i kulture.

Sudjelovanje nastavnika u ovakvim projektima mobilnosti je potrebna kako bi škola osnažila svoje nastavničko osoblje te podigla njihovu kvalitetu i stručnost na jednu višu razinu.

Naši su se nastavnici vratili zadovoljni sa putovanja na Malti, jer su ostvarili sve ciljeve projekta, a ujedno upoznali jednu novu zemlju, njezinu kulturu, ljude i običaje.

Nastavnica: Monika Markota, dipl.oec.

WordPress Image Gallery Plugin


PREZENTACIJA PROJEKTA MOBILNOSTI

U petak 15. ožujka 2019., u prostorima Srednje škole Valpovo, pred brojnim zainteresiranim učenicima, ravnateljicom i nastavnicima, održana je prezentacija realiziranog projekta mobilnosti Erasmus+K1 Europske kompetencije i vještine za budućnost. Učenici zanimanja elektrotehničar održali su zanimljivu prezentaciju te nam prenijeli svoje dojmove i iskustva. Kroz prezentaciju smo saznali koja su nova znanja i vještine usvojili iz područja robotike koje su stjecali u okviru edukacijskog centra tvrtke Macco Robotics.

Učenici Mihael Španović i Branimir Kazimić su prisutne upoznali sa tehnologijom TTS – STT (Text To Speach – Speach To Text). Tomislav Jurkić predstavio je teorijske osnove robota i senzore koje roboti koriste. Dino Radonjić i Lukas Preisberger predstavili su koncept „pametnog“ putnog kovčega, a Dorijan Polanc predstavio je primjenu edukacijskog robotskog kompleta „Ablix WER Ability Kit II“.

Učenici su nagrađeni velikim pljeskom.

Čestitke svima koji su boravili u Sevilli i na dostojanstven način predstavljali našu školu i zemlju.

Autor: Boris Puljek, dipl.ing.

WordPress Image Gallery Plugin


MEDIJI O NAMA

Valpovačka Srednja škola i ove se školske godine vrlo uspješno uključila u Erasmus+ projekt u nadležnosti Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u sklopu kojeg bi tijekom godine dana njezini učenici trebali usavršiti svoja znanja u strukovnom obrazovanju i praktičnom radu u inozemstvu te postati konkurentniji na tržištu rada. Istovremeno, promovirala bi se i strukovna zanimanja kao sve traženija na tržištu rada te poticale nove generacije da se pri upisu u srednju školu odluče za neka od ovih zanimanja.
U projekt su Valpovčani uključili 40 učenika, tri nastavnika i tri voditelja, a projekt planiraju kraju privesti do 31. svibnja ove godine.

– U sklopu projekta Erasmus za školsku godinu 2018./19., pod nazivom Europske kompetencije i vještine za budućnost (European Competences and Skills for future), u dobivenom iznosu od 114.450 eura planirali smo tri mobilnosti učenika i nastavnika kroz trotjedni boravak u tri različite europske zemlje. Program prve mobilnosti proveden je u Bragi (Portugal) sa 17 učenica iz sektora ekonomije i trgovine, a program druge mobilnosti, u trajanju od 26. siječnja do 16. veljače s 24 učenika zanimanja elektrotehničar i CNC – operater, provodio se u Sevilli, u Španjolskoj, odakle su se nedavno puni dojmova vratili naši učenici u pratnji četiriju nastavnika: Krunoslava Vukelića, Igora Zdenčanovića, Tihane Weigand i Tanje Kokić – kažu u projektnom timu Srednje škole Valpovo.

U fakultativnom dijelu programa domaćini su omogućili učenicima obilazak svih značajnijih kulturnih i povijesnih znamenitosti Seville, Gibraltara, Cordobe te u povratku Venecije. Slobodno su vrijeme učenici provodili u šetnji i društvu s prijateljima, a odigrala se i nogometna utakmica, u kojoj su Valpovčani nadigrali domaćine.

– Tijekom boravka u Španjolskoj učenici su nastojali na najbolji način promovirati svoju školu, našu zemlju i kulturu, a da su u tome uspjeli najbolje govore pohvale naših domaćina Eurominda kao i nastavnika u pratnji – zaključuju u projektnom timu i najavljujuju da u travnju planiraju završiti projekt odlaskom nastavnika na stručno usavršavanje na Maltu, za što su pripreme već počele.

Izvor: Glas Slavonije


MOBILNOSTI UČENIKA

U sklopu projekta Erasmus za šk.god. 2018./19., pod nazivom Europske kompetencije i vještine za budućnost (European Competences and Skills for future) u dobivenom iznosu od 114.450,00 EUR-a  planirali smo tri mobilnosti učenika i nastavnika kroz trotjedni boravak u tri različite EU zemlje. Program prve mobilnosti proveden je u Bragi (Portugal) sa 17 učenica iz sektora ekonomije i trgovine.

U trajanju od 26.1. do 16.2. 2019. provodio se program druge mobilnosti sa 24 učenika zanimanja elektrotehničar i CNC – operater, koji su se upravo vratili iz Seville (Španjolska). S učenicima su u pratnji bila 4 nastavnika (Krunoslav Vukelić, Igor Zdenčanović, Tihana Weigand i Tanja Kokić).

Učenici zanimanja elektrotehničar osposobljavali su se u području robotike tj. u programiranju robota Prombot V4. Učenici zanimanja CNC – operater usavršavali su svoja znanja i vještine  na CNC – strojevima u  Centru izvrsnosti  Salesiano.

U fakultativnom smo dijelu programa omogućili učenicima obilazak svih značajnijih kulturnih i povijesnih znamenitosti grada Seville, Gibraltara, Cordobe te u povratku Venecije. Slobodno su vrijeme učenici provodili u šetnji i veselom društvu s prijateljima, a odigrala se  i nogometna utakmica (naravno, naši su dečki pobijedili).

Tijekom boravka u Španjolskoj učenici su nastojali, na najbolji način, promovirati školu, našu zemlju i kulturu. Da su u tome uspjeli govore pohvale naših domaćina Euromind-a kao i nastavnika u pratnji.

Učenici su se vratili puni dojmova i oduševljeni su boravkom u Sevilli, realizacijom planiranog programa, usvojenim znanjem i stečenim vještinama. Osobito nas vesele riječi podrške i zahvalnosti od njihovih roditelja koji su boravak svoje djece mogli pratiti preko zajedničkog facebook – profila.

U mjesecu travnju planiramo završiti projekt odlaskom nastavnika na stručno usavršavanje na Maltu, a pripreme smo već započeli .

Projektni tim Srednje škole Valpovo


DRUGA MOBILNOST UČENIKA SREDNJE ŠKOLE VALPOVO U SEVILLI

Srednjoj školi Valpovo je za šk. god. 2018./19. odobren Erasmus-projekt pod nazivom „Europske kompetencije i vještine za budućnost“ (European Competences and Skills for future). Projektom je predviđena mobilnost naših učenika i nastavnika u Portugal, Španjolsku i Maltu.

Tijekom mjeseca studenoga odrađena je prva mobilnost u Portugalu. Tako je 17 naših učenica zanimanja: ekonomist, komercijalist i prodavač, boravilo u Bragi na praktičnoj nastavi i stručnom osposobljavanju. Reakcije su naših učenica i njihovih roditelja više nego odlične. Roditelji su se vrlo rado uključili u pripreme. Podršku su im pružili i brojni sponzori kojima se još jednom iskreno zahvaljujemo.

Za odlazak na drugu mobilnost u Sevillu nastavnici škole, uključeni u provedbu projekta,  intenzivno su pripremali učenike zanimanja elektrotehničar i CNC-operater tijekom mjeseca prosinca i siječnja. Učenici su redovito dolazili i odradili sve planirane aktivnosti (jezične, kulturološke, povijesne, geografske, stručne). Za ovu mobilnost bili su zaduženi slijedeći nastavnici: Krunoslav Vukelić, Tihana Weigand, Tanja Kokić i Igor Zdenčanović.

CNC-operateri su stručne pripreme odradili u CNC-praktikumu i okolnim tvrtkama koje se bave obradom metala. Elektrotehničari su imali nekoliko  studijskih posjeta osječkim tvrtkama. Prvo su učenici bili u tvrtki Bamboo Lab, renomiranoj tvrtki koja se bavi digitalnim i web-marketingom, zatim u poduzetničkom inkubatoru BIOS i to u vrlo neobičnom “Co-working” prostoru te na kraju su posjetili tvrtku “Void Main Studio” u Tenji.

Učenici su se u Sevillu uputili 26.siječnja 2019. gdje će boraviti tri tjedna, a s njima i četiri nastavnika koji su ih pripremali za mobilnost.

Iskrenu zahvalu upućujemo gradonačelniku grada Valpova Matku Šutalo koji je sponzorirao drugu mobilnost.

Srednja škola Valpovo je svjedočila oduševljenju i radosti učenika i velikoj zahvalnosti njihovih roditelja za sudjelovanje u projektu kojega smo ostvarili u prošloj godini, također u Španjolskoj.

I ove godine dobivamo riječi podrške i zahvalnosti. To nas ohrabruje i daje nam smjernice za slijedeće projektne aktivnosti. Pisanje i provedba projekta je dosta zahtjevan proces, ali nas to ne sprječava da i nadalje našim učenicima pružamo mogućnosti za stjecanje nekih drugačijih iskustva i stjecanja znanja kojima će biti konkurentni na tržištu rada.


UČENICI NAŠE ŠKOLE U PORTUGALU

Povodom odobrenog projektnog prijedloga SŠ Valpovo na programu KA1 u sklopu Erasmus+ projekta koji u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe europske unije, naših je 17 djevojaka odrađivalo stručnu praksu u portugalskom gradu Braga.

U projektu su sudjelovale 3 učenice iz 3. ekonomske (Lea Pendić, Petra Hrsto i Tamara Habus), 5 učenica iz 4. ekonomske (Martina Vileta, Katarina Sopek, Petra Lerinc, Tamara Mitrić i Ivana Malarić), 5 učenica iz 4. komercijalne (Ana Krišković, Dolores Molnar, Ana Perković, Renata Papić i Nikolina Torjanac) te 4 učenice iz 3. prodavača (Ema Srakić, Rebeka Sinković, Matea Noveski i Nikol Markser). Za to je zaslužan profesor sociologije, Krunoslav Vukelić koji se pobrinuo za dobru organizaciju i da sve prođe u najboljem mogućem redu.

Izvješće

Na put smo krenuli 4. studenoga 2018. Obišli smo puno predivnih mjesta kao što su Braga, Lisabon, Ponte de Lima, Viana de Castelo, Nacionalni park Peneda-Geres, Porto i druga mjesta. Ljudi, koje smo tamo upoznali, prirasli su im srcu i bilo nam je jako teško rastati se od njih jer smo se u kratkom roku (3 tjedna) jako zbližili sa zaposlenicima kompanije Bragamob, njihovim mentorima i ostalim sudionicima Erasmus+ projekta. Posebno treba istaknuti vodiča Leonarda koji je do samoga kraja bio s nama kao s najboljim prijateljima. Također, i završni govor gospodina, jednog od zaposlenika Bragamoba bio je vrlo dirljiv i motivirajuć. Radna mjesta na kojima smo tamo radili bila su vrlo zanimljiva i puno smo toga naučili. Na primjer, učenice koje su radile u Sameiro Travelu, imale su prilike biti turistički vodiči skupini Hrvata koji su došli razgledati Portugal. Učenice koje su radile u Travel Dreamu naučile su raditi pakete za putovanja. Učenice koje su radile u Lote 59, naučile su isticati ključne riječi na stranicama kako bi ih ljudi lakše prepoznali i pronašli. Puno smo toga novoga naučili i svi su nas uvijek hvalili kako smo najbolja grupa do sada. Njihovi su djelatnici bili jako zadovoljni kako su naši učenici, nakon svakog obavljenog zadatka, htjeli još novih zadataka. Svi su bili vrlo zainteresirani za nove informacije. Kući smo se vratili 24. studenoga. Stigli smo bez ikakvih problema, puni novih iskustava, doživljaja, a što je najvažnije, vrlo sretni, zadovoljni i ponosni.

Dan prije polaska imali smo svečanu večeru nakon koje smo dobili certifikate na kojima je potvrđeno da smo odradili praksu u Portugalu. Zahvalni smo svima koji su nam omogućili da se ovaj lijepi projekt ostvari i provede. Također, posebno se zahvaljujujemo ravnateljici, prof. Svjetlani Kalpić na odobrenju i svakoj podršci te profesorici Tanji Kokić koja nas je pripremala i provjeravala naše jezične vještine prije polaska u Portugal. Ravnateljica Svjetlana Kalpić i prof. Krunoslav Vukelić nastavljaju s radom i organizacijom 2. dijela projekta u koji će se uključiti učenici drugih smjerova trogodišnjih i četverogodišnjih strukovnih škola. Zahvaljujem svima na svakom ostavljenom komentaru, lijepoj riječi i podršci.

 

Novinari SŠ Valpovo i

učenica Tamar Habus, 3. ek

WordPress Image Gallery Plugin

RANG-LISTE UČENIKA ZA MOBILNOST U SEVILLU

Poštovani učenici, u privitcima se nalaze rang-liste učenika za mobilnost u Sevillu. Sivom bojom su označeni izabrani učenici, a učenici ispod zadnjeg izabranog učenika imaju status rezervi. Sukladno odredbama GDPR-a, rang-liste su objavljene pod šiframa.

Rok za žalbu je srijeda 13.12.2018.

Čestitamo izabranim učenicima, a svima drugima zahvaljujemo na sudjelovanju u natječaju.


POZIV ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ

Dragi učenici smjerova elektrotehničar i CNC – operater,

pozivamo vas na sudjelovanje u Erasmus+ KA1 projektu “Europske kompetencije i vještine za budućnost“, u sklopu kojeg se kao druga mobilnost učenika strukovnih škola planira stručna praksa u tvrtkama u Sevilli, Španjolska 27.1. – 16.2.2019.

Na natječaj za izbor učenika mogu se prijaviti učenici slijedećih razreda školske godine 2018./19.:

 • 3. i 4. razred smjera elektrotehničar (odobreno 13 učenika)
 • 2. i 3. razred smjera CNC – operater (odobreno 10 učenika)

U prilogu se nalazi potrebna dokumentacija:

 • iskaz interesa učenika
 • obrazac za dodatne aktivnosti
 • suglasnost roditelja za sudjelovanje

U posebnom se dokumentu nalaze kriteriji odabira učenika te primjeri koje su sve aktivnosti donijele dodatne bodove u natječaju za Bragu, Portugal.

Za sva pitanja i pojašnjenja obratite se koordinatoru projekta na e-mail adresu: krunoslav.vukelic@gmail.com

Zbog sustava bodovanja i kriterija ukazujemo vam da posebnu pažnju posvetite ostvarenju dodatnih bodova kroz razne aktivnosti i poslove.

Za sudjelovanje u projektu potrebna je i suglasnost vaših roditelja

Natječaj traje do 27.11.2018. godine, a rok za žalbe 5 dana od završetka natječaja.

Na stranicama škole pratite nove informacije vezane uz projekt.


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U

Projekt u potpunosti financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije (www.ampeu.hr) no želimo istaknuti sve one koji su na razne načine (donacije, usluge, medijske objave) podržali ovaj projekt koji je omogućio obavljanje stručne prakse u vrlo atraktivnim tvrtkama u inozemstvu, a time naše školovanje učinilo još zanimljivijim.

DONATORI / PODRŽAVATELJI MOBILNOSTI U BRAGI, PORTUGAL (prema redoslijedu uključivanja):

 1. KANAAN d.o.o., Donji Miholjac (www.kanaan.hr)
 2. Domaća radinost “Perošević”, Valpovo (https://www.facebook.com/…/Doma%C4%87a-radinost-Pero%C5%A1…/)
 3. Grad Valpovo (www.valpovo.hr)
 4. Grad Belišće (www.belisce.hr)
 5. Hrvatski radio “Valpovština” (www.hrv89.hr)
 6. Udruga Zum-Zum na čelu s prof.Snježanom Krnjaić Lerinc
 7. Ivana Kopić, djelatnica poludnevnog boravka “Klasja” u Bistrincima
 8. Rabo d.o.o., Kneževi Vinogradi
 9. Valpovština info (www.valpovstina.info)
 10. Glas Slavonije (www.glas-slavonije.hr)
 11. PPK Valpovo d.o.o. (www.valpovo-ppk.hr)

Također, želimo se zahvaliti našim roditeljima što su podržali našu mobilnost i što su se i oni svojim trudom uključili u ove naše aktivnosti i akcije. Posebna zahvala prof. Kokić na predanom radu na pripremama iz engleskog jezika struke. Hvala vam svima i znat ćemo vam se odužiti!

Možete nas pratiti putem zajedničkog facebooka. (facebook.com)


BRAGA – PRVA PROFESIONALNA ISKUSTVA

 

Već smo izvještavali da će učenice Srednje škole Valpovo putovati na stručno usavršavanje u Portugal, u grad Bragu, na sjeveru Portugala.

Evo i prvog izvješća iz Brage kojeg možete pročitati ovdje.

 


 

UČENICE SREDNJE ŠKOLE VALPOVO: U BRAGU NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Povodom odobrenog projektnog prijedloga Srednje škole Valpovo na programu KA1 u sklopu Erasmus+ projekta, kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, učenice Srednje škole Valpovo uz pratnju profesora Krunoslava Vukelića, u nedjelju, 04. studenoga 2018. god. putuju u Bragu, Portugal na stručno usavršavanje.

Izbor učenika nije bio jednostavan. Gledao se prosjek stručnih ocjena i engleskoga jezika, te se pisao poseban test engleskoga jezika, koji je također donio bodove za selekciju između učenika. Također se gledalo i koliko su učenici aktivni u izvannastavnim aktivnostima, natjecanjima, volontiranju i slično. Nakon cjelokupne selekcije između 40-ak učenika Srednje škole Valpovo, izabrano je 5 učenica 4. ekonomske (Petra Lerinc, Martina Vileta, Katarina Sopek, Ivana Malarić i Tamara Mitrić), 3 učenice 3. ekonomske (Lea Pendić, Petra Hrsto i Tamara Habus), 5 učenica 4. komercijalne (Ana Krišković, Ana Perković, Dolores Molnar, Nikolina Torjanac i Renata Papić), te 4 učenice 3. prodavača (Nikol Markser, Ema Srakić, Rebeka Sinković i Matea Noveski).

Prije polaska u Portugal, učenice obavljaju pripreme iz engleskoga jezika, te subotama na štandovima u Valpovu i Belišću nude domaće pravljene kolače i kiflice, ručno pravljene Božićne čestitke, knjige, tombole od kojih je svaka dobitna i još poneke rukotvorine. Za ponuđeno prikupljaju donacije kako bi si smanjile dodatne troškove koje će imati u Portugalu, odnosno razne dodatne aktivnosti i razgledavanja Portugala koje će obilaziti u slobodno vrijeme, a ne pokriva ih fond iz EU. Ukoliko ste zainteresirani da im pomognete, dođite sljedeće subote, 27. listopada 2018. od 8:00 sati do 12:00 sati, na tržnicu u Belišću i kod Konzuma u Valpovu. Djevojke će vas dočekati s osmijehom i zahvalnošću za svaki prilog.


PRODUŽETAK NATJEČAJA

Dragi učenici,

zbog usklađivanja sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), prikupljanja dokumentacije koja donosi dodatne bodove, te kratke pismene provjere engleskog jezika, natječaj za sudjelovanje u mobilnosti u Bragu, Portugal produžuje se do 7.9.2018.

Rezultati će se objaviti na internet stranici škole i na oglasnoj ploči 10.9. 2018., a rok za žalbu je 5 dana od objave rezultata.
Aktivnosti priprema počinju u najkraćem mogućem roku.

Sa poštovanjem,

Krunoslav Vukelić,
koordinator projekta


PRIVREMENE LISTE

Dragi učenici,

u prilogu se nalaze privremena rang-liste prema svim kriterijima, a u drugom prilogu prikaz bodovanja dodatnih aktivnosti.

Rang-liste su zbog GDPR-a naravno pod šiframa, a rok za žalbe teče od današnjeg dana – 11.9.2018. pa sve do 16.9. 2018. u 12:00. Rezultati su u Excel dokumentu a da  biste vidjeli svaki razred, odnosno pronašli svoj, potrebno je da skinete dokument i pod onim “sheet”, dolje na samom dnu, kliknete na vaš razred.

Za sva objašnjenja i žalbe obratite se pismeno na: krunoslav.vukelic@gmail.com .