Centar za edukaciju i informiranje potrošača održao je radionicu “Srdačno,hrana” u subotu 20. lipnja 2020. sa početkom u 11 sati u Eko centru Zlatna Greda. Na radionici su sudjelovale i 4 profesorice Srednje škole Valpovo Tatjana Andraković, Svjetlana Barišić, Kristina Najcer Bračevac i Monika Markota.
Cilj radionice bio je povećanje znanja i vještina potrebnih za provedbu aktivnosti edukacije i informiranja građana na temu bacanja hrane.
Radionica je namijenjena:
✓ udrugama za zaštitu okoliša
✓ udrugama za zaštitu potrošača
✓ udrugama mladih
✓ udrugama stanara
✓ humanitarnim udrugama
✓vrtićima, školama i fakultetima
✓ aktivnim građanima
Radionica se provodi u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.
Tatjana Andraković