SUDJELOVANJE NA RADIONICI

SUDJELOVANJE NA RADIONICI

23. lipnja 2020.

Centar za edukaciju i informiranje potrošača održao je radionicu “Srdačno,hrana” u subotu 20. lipnja 2020. sa početkom u 11 sati u Eko centru Zlatna Greda.  Na radionici su sudjelovale i 4 profesorice Srednje škole Valpovo Tatjana Andraković, Svjetlana Barišić, Kristina Najcer Bračevac i Monika Markota.

Cilj radionice bio je povećanje znanja i vještina potrebnih za provedbu aktivnosti edukacije i informiranja građana na temu bacanja hrane.

Radionica je namijenjena:

✓ udrugama za zaštitu okoliša

✓ udrugama za zaštitu potrošača

✓ udrugama mladih

✓ udrugama stanara

✓ humanitarnim udrugama

✓vrtićima, školama i fakultetima

✓ aktivnim građanima

 

Radionica se provodi u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.

Tatjana Andraković