SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO ODOBRENA DVA NOVA EU-PROJEKTA

SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO ODOBRENA DVA NOVA EU-PROJEKTA

21. rujna 2021.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) odobrila je Srednjoj školi Valpovo bespovratna sredstva u iznosu od 114.650,00 EUR za novi projekt Erasmus+ iz područja strukovnog obrazovanja. S obzirom da je škola nositelj Erasmus akreditacije za period 2021. – 2027. godine, odobrena su tražena financijska sredstva samo uz formalne kriterije prihvatljivosti. Drugim riječima, škola nije bila u obvezi proći zahtjevnu proceduru ocjenjivanja natječajne prijave.

Financijska su sredstva namijenjena za provedbu mobilnosti, boravak i provedbu praktične nastave u raznim zemljama EU. Učenici će upoznati suvremene tehnologije iz strukovnih sektora elektrotehnike i računalstva, strojarstva i ekonomije te poboljšati stručne vještine i kompetencije. Uz učenike će “job shadowing” polaziti i njihovi nastavnici strukovnih predmeta i praktične nastave, a osim toga i specijalizirane edukacije, tečajeve i radionice sa svrhom poboljšanja njihovih kompetencija u poučavanju strukovnih predmeta i sadržaja.

Drugi je projekt pod nazivom A.R.T.I.S.T odobren iz programa općeg obrazovanja u vrijednosti od 30.370,00 EUR, a odnosi se na provedbu aktivnosti iz umjetnosti i kulture u kategoriji – Školska partnerstva. Zemlje partneri u projektu su: Poljska, Italija, Španjolska, Švedska i Turska.

Srednja škola Valpovo je već godinama prepoznata po sudjelovanju u raznim međunarodnim projektima te povlačenju novca iz EU fondova. Projekte provode formirani timovi koji su stekli dovoljno iskustva za kvalitetnu provedbu svih projekata. Voditelj i koordinator projekata je nastavnik Krunoslav Vukelić, a ravnateljica je škole aktivno uključena i sudjeluje u svim projektnim aktivnostima te koordinira provedbu projektnih ciklusa.

Uz veliku zainteresiranost naših učenika i podršku roditelja ne dvojimo da ćemo i ove projekte uspješno realizirati na opće zadovojstvo svih. Tako ćemo našim učenicima i nastavnicima ponuditi mogućnost drugačijeg učenja te nastaviti kontinuitet stjecanja znanja i vještina u raznim zemljama EU. Nadamo se da nas u tome neće spriječiti nove epidemiološke mjere.