SREDNJA ŠKOLA VALPOVO DOMAĆIN EUROPSKIM PARTNERIMA

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO DOMAĆIN EUROPSKIM PARTNERIMA

22. rujna 2021.

Srednja škola Valpovo je bila domaćin drugom sastanku Erasmus+ projekta „Future Language Is Robot Coding“ (Kodiranje robota – jezik budućnosti) od 31.8 – 1.9.2021. Projekt je u sklopu ključne aktivnosti 2: Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse čiji je nositelj regionalni ured za obrazovanje provincije Denizli u Turskoj u suradnji s još dvije srednje škole iz istog grada. Posjetilo nas je 10 nastavnika iz Turske, Italije, Rumunjske i Portugala te 2 djelatnika regionalnog ureda iz Turske te iz Finske.
Prvog su dana susreta posjetili našu školu gdje im je dobrodošlicu zaželjela ravnateljica Svjetlana Kalpić te ih povela u razgledavanje škole. Nastavnik Boris Puljek je prezentirao radove naših učenika kao i robote koje ima naša škola.
Pod vodstvom autora projekta gdina Ise Tuncbileka dogovoreni su novi termini za mobilnosti u preostale zemlje. Za partnere smo organizirali posjetu Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće gdje ih je nastavnik Tomislav Kudeljnjak upoznao s radom Zajednice. Obišli smo tvrtku „e-radionica“ koja proizvodi i prodaje različite elektroničke uređaje, a posebno je poznata po Croduin-u. U BIOS-ovim prostorijama je predavanje o svojoj tvrtki održao Filip Novoselnik.
Za partnere smo organizirali i studijsko putovanje u Zagreb. Posjetili smo Alberta Gajšaka, vlasnika firme CircleMess koja se bavi proizvodnjom elektroničkih uređaja. Ugostila nas je gospođa Rujana Bakić iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Institut je neprofitna udruga koja provodi jedan od najvećih izvannastavnih programa u Europi kroz projekt Croatian Maker.
Završetak boravka u našoj zemlji, upotpunili smo zajedničkim, neformalnim druženjima i razgovorima. Radujemo se novim susretima, druženjima i putovanjima. Slijedeći susret je planiran u Portugalu.

Školski projektni tim