RADIONICA I PROJEKT GOETHE INSTITUTA – EARTH SPEAKR-UPCYCLE YOURSELF

RADIONICA I PROJEKT GOETHE INSTITUTA – EARTH SPEAKR-UPCYCLE YOURSELF

23. studenoga 2020.

14.11. 2020 (subota) u našoj školi je održana radionica  Earth SpeakrUpcycle yourself u organizaciji Goethe Instituta i profesorice njemačkog, Snježane Simić. Trajala je od 9.30 do 12 h. U radionici je sudjelovalo 10 učenika IV a razreda opće gimnazije (Juraj Birović, Lara Lončarić, Borna Bošnjak, Karlo Peranić, Samuel Adžić, Lucija Mađarić, Danijela Plantić, Ana- Marija Palčok, David Nikšić i Lara Harkanovac).

Preko ZOOM aplikacije iz knjižnice Goethe instituta u Zagrebu, uvodno predavanje Otpad i plastika i radionicu je održala Mateja Medić iz udruge ZMAG.  Na radionici su učenici od starih majica izrađivali druge uporabne predmete: torbu, ogrlicu, klupko. Naposljetku su učenici u aplikaciji Earth Speakr, umjetničkoj instalaciji i aplikaciji danskog umjetnika Olafura Eliassona, odaslali  svoju poruku na temu zaštite okoliša. Naravno, na njemačkom: Wir sollen die Umwelt schützen, denn so schützen wir auch uns. Poruku je snimio Samuel Adžić.

Zahvaljujemo se posebno ravnateljici Srednje škole Valpovo,prof. Svjetlani Kalpić, što je za ovu radionicu imala razumijevanja i omogućila nam da se nađemo u subotu, iako je nenastavni dan. Također veliko hvala našem administratoru, Danijelu Šovagoviću, koji je pripremio svu tehničku podršku.

Učenici 4. a og i prof. Snježana Simić