OBAVIJEST

OBAVIJEST

23. studenoga 2020.

Poštovani učenici i roditelji,

prema preporuci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a prema odluci Upravnog odjela za obrazovanje, sve srednje škole na području županije prelaze na C-model provedbe nastave , izuzev praktične nastave koja će se i dalje održavati u školskim ustanovama i kod poslodavaca.

Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ istaknula je kako su brojevi oboljelih i u samoizolaciji u školama bili u porastu te je predloženo privremeno rješenje u vidu djelomičnog prelaska na nastavu na daljinu.

” Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav i pokušalo zaustaviti daljnje nekontrolirano širenje virusa, a znamo da u populaciji srednjoškolaca i starije osnovnoškolske djece ima dosta  asimptomatskog širitelja virusa, predložili smo nove mjere. Naime, 19. studenoga u školskim ustanovama imali smo 213 oboljelih i 1.750 učenika i djelatnika u samoizolaciji, što je povećanje u odnosu na tjedan ranije kada je bilo manje od 100 pozitivnih, a broj u samoizolaciji se povećao za oko 1.000. Stanje u školama nije alarmantno, ovisi od škole do škole, no da bi pridonijeli boljoj situaciji predložili smo da se do kraja polugodišta nastava u srednjim školama odvija na daljinu, osim praktične nastave strukovnih škola. Zatim da učenici od 1. do 4 razreda osnovnih škola idu redovito na nastavu, a od petog do osmog razreda od sutra idu dva tjedna s nastavom na daljinu, dok bi potom dva tjedna bi bili u školi. Ravnatelji škola su donijeli potrebne odluke, na koje je Upravni odjel dao suglasnost, pa ćemo na taj način pokušat utjecati na poboljšanje ukupne epidemiološke situacije u Osječko-baranjskoj županiji” – rekla je Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ-a.

S obzirom da je naša škola, zbog radova na sanaciji i adaptaciji sanitarnih čvorova, započela izvoditi nastavu po MODELU-C od 16. studenog, nastavljamo po istom rasporedu kao i do sada, ali s malim izmjenama.

Znači, OD SUTRA, 24. STUDENOG 2020. svi se predmeti izvode na daljinu, osim praktične nastave za učenike zanimanja strojobravar, tokar i CNC-operater te 1.tehničar za elektroniku svaki drugi tjedan. Praktična će se nastava izvoditi u školskog radionici u Belišću i u CNC-praktikumu u školskoj zgradi u Valpovu, a jedan je dio učenika kod poslodavaca.

Lijep pozdrav

Ravnateljica