POSJET VALPOVAČKOM DVORCU

POSJET VALPOVAČKOM DVORCU

19. prosinca 2023.

U sklopu terenske nastave na satu Njemačkoga jezika i Hrvatskoga jezika s ciljem ostvarivanja međupredmetne teme (nazivi članova obitelji na njemačkome jeziku, obiteljsko stablo i obitelj u lirskoj pjesmi), u petak, 15. prosinca učenici 1. OG razreda, zajedno sa svojim profesoricama  Snježanom Simić i razrednicom Jasnom Vuković, posjetili su valpovački dvorac Prandau-Normann.

Učenici su se na satu  Njemačkoga  jezika prethodno upoznali s članovima obitelji i njihovim nazivima na njemačkome jeziku, a kako su naši velikaši bili pretežno austrijskoga podrijetla, bilo je vrlo zanimljivo naučiti nešto novo o povijesti valpovačkoga dvorca te njihovim nekadašnjim žiteljima i precima.

Učenike je u obilazak dvorca povela kustosica Marta Đurković te im pokazala i govorila o mnogim zanimljivim fotografijama i slikama. Za vrijeme obilaska učenici su imali zadatak voditi bilješke na njemačkome jeziku o obitelji Prandau-Normann i njihovim potomcima. Učenici  su na kraju stekli puno novih saznanja o povijesti grada Valpova i plemićkoj obitelji, ali su i ponovili nazive za članove obitelji na njemačkome jeziku.

Iris Đurkić , 1. OG

Wordpress Gallery Plugin Free