OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVAR

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVAR

22. studenoga 2019.

Povodom tradicionalnoga obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovar pod geslom „Vukovar svijetli i u mom gradu“ i ove su godina sudjelovali učenici Srednje škole Valpovo.  Tom su prigodom učenice Petra Cvenić i Lucija Huis iz 1. A opće gimnazije pročitale prigodne tekstove koje je pripremila profesorica Jasna Vuković u suradnji s udrugama Domovinskoga rata Valpova i Belišća.     Obilježavanje je započelo himnom Republike Hrvatske i paljenjem svijeća na Trgu kralja Tomislava u Valpovu i Parku hrvatskih dragovoljaca u Belišću u znak sjećanja na sudbonosne dane tromjesečnoga razaranja i okupacije grada Vukovara.

Ovom se prigodom okupio velik broj građana, učenika i nastavnika osnovne i srednje škole kako bi paljenjem svijeća, koje je trebalo postaviti na iscrtana slova riječi Vukovar,  dostojanstveno odali počast svim žrtvama vukovarske tragedije i Domovinskoga rata.

 

Priča o gradu

Odustajem od svih traženja pravde, istine,odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude…Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?

S. Glavašević

 

Osvrt učenica Petre Cvenić i Lucije Huis u suradnji s prof. Jasnom Vuković

Wordpress Gallery Plugin Free