NOĆ MUZEJA

NOĆ MUZEJA

6. veljače 2020.

Učenici gimnazijskih i razreda te treći ekonomske  imali su priliku u petak, 31. siječnja  na Noći muzeja posjetiti  čak tri muzeja u Osijeku uz pratnju profesorica  Marije Jelkić, Draženke Mikić te Snježane Simić.

Inače,Noć muzeja je manifestacija koja se održava zadnji ponedjeljak u mjesecu siječnju, a ove godine slavi mali jubilej-15 godina. Cilj joj je provesti kroz različite muzeje, galerije, zavičajne zbirke velik broj posjetitelja.

Prvi muzej koji smo posjetili bio je Muzej likovnih umjetnosti u kojem smo imali priliku osim razgledavanja muzeja i sudjelovati u radionicama, na primjer tražiti detalje koje ćemo hodajući izložbom prepoznati na originalnim djelima .

Nakon provedenog vremena u Muzeju likovne umjetnosti zaputili smo se u Tvrđu gdje smo obišli Arheološki muzej. Ovaj nam je muzej  ponudio osim razgledavanja i glazbeno-vizualni program. Posljednji muzej u obilasku  bio je Muzej Slavonije koji je jedan od najstarijih muzeja u Republici Hrvatskoj. Tu smo pogledali  izložbu Donacija  koja je obuhvaćala donacije građana  u proteklih 25 godina. Osim te izložbe vidjeli smo i izložbu posuđenu za ovu priliku iz muzeja grada Splita, a pod nazivom „ Od rokokoa do secesije- odijevanje i modni pribor“.

Nakon toga uslijedilo je samostalno razgledavanje muzeja te slobodno vrijeme za topli čaj ili kavu.

Ovaj će mi posjet ostati u neizbrisivom sjećanju jer sam svjesna činjenice da ga s ovom grupom  obilazim zadnji put, ali i nada da ću nagodinu kao studentica obići još koji izložbeni prostor.

Leonarda Nago, 4.B OG

Wordpress Gallery Plugin Free