POZVANI NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ STATISTIKE

POZVANI NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ STATISTIKE

6. veljače 2020.

Europsko statističko natjecanje, odnosno Statistička olimpijada koju je ove godine na nacionalnoj razini organizirao Državni zavod za statistiku, natjecanje je koje promovira statističku pismenost i popularizira i približava statistiku mlađoj dobi. Natjecanje se provodi on-line i radi se o vrlo zahtjevnim zadacima za koje je trebalo mukotrpno “kopati”, računati, razmišljati, tražiti odgovarajuće podatke itd. Učenici su mogli formirati timove do najviše 3 člana.

I ove se godine, uz mentora Krunoslava Vukelića, po struci profesora sociologije, u njega uključila i naša škola i to uz kvalitativni i kvantitativni pomak. Naime, po prvi put su se uključili i učenici 1. razreda u B kategoriji koja je uključivala 1. i 2. razrede i to u 2 tima: “Kominterna” i “Pekarke”, a u A kategoriji (3. i 4. razredi) su se ponovo natjecale djevojke pod imenom “Krimtim2”.

Postigli smo fantastičan rezultat – u konkurenciji oko 500 timova iz cijele Hrvatske. “Krimtim2” (Maja Marija Herega i Leonarda Nago) je u prvoj fazi postigao 4. mjesto u državi, dok je “Kominterna” (Željka Kobzi, Patricija Pilav i Lucian Vranković) dosegla 11. mjesto u državi u svojoj kategoriji i tako smo prošli eliminacijsku fazu uz veliku zalihu bodova.

Držimo palčeve našim učenicima u daljnjem natjecanju!

Mentor: Krunoslav Vukelić, prof.