NOĆ KNJIGE

NOĆ KNJIGE

23. travnja 2022.

Povodom početka manifestacije Noć knjige u petak, 22. travnja predvečer održana je književna večer i susret s književnicom i ravnateljicom virovske Narodne knjižnice, gđom Ivankom Ferenčić Martinčić u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Tom je prigodom književnica predstavila svoju knjigu Krv mojih predaka pred uzvanicima i nekolicinom učenika Srednje škole Valpovo iz 1. OG i 3. a i b OG u pratnji profesorica Jasne Iličić i Jasne Vuković, a na inicijativu knjižničarke Martine Peranić.

Navedeni je tzv. fantasy roman autorica predstavila na vrlo zanimljiv i slikovit način. Često je glavni lik zgodna, hrabra i mlada junakinja problematične prošlosti i nejasne budućnosti. Budući da u ovome romanu ništa nije kako se čini i u svakome trenutku trebamo biti spremni da se sve okrene „naglavačke“, autorica je napomenula kako još možemo očekivati čaroliju i neljudske čarobnjake, spletke, neobičnu ljubavnu priču te niz fantastičnih i nadrealističkih elemenata kao i napetu utrku za spas Zemlje, što se podudara i s obilježavanjem Međunarodnoga dana Majke Zemlje.

Jasna Vuković i učenici

Wordpress Gallery Plugin Free