“NASTAVNICI U PODUZEĆU – PRAKSA ZA NASTAVNIKE”

“NASTAVNICI U PODUZEĆU – PRAKSA ZA NASTAVNIKE”

21. travnja 2022.

I ove godine nastavljen je projekt „Nastavnici u poduzeću – praksa za nastavnike“ u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu s ciljem ostvarivanje bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Praksa i edukacija trajala je 3 dana, od 19.04. – 21.04.2022.

Nastavnice Svjetlana Barišić i Nikolina Štimac Puž prvi put su sudjelovale u ovom projektu. Odradile smo praksu u poslovnici SPAR Valpovo. Voditeljica poslovnice, Tihana Brkić, upoznala nas je s organizacijom rada poslovnice, radom fiskalne blagajne – obračunom na kraju radnog dana, povezanosti s poreznom upravom, storniranjem računa, edukacijskom platformom SPAR Academy, radom na blagajni. Prošle smo akcijske cijene, kontrole rokova proizvoda, izlaganje robe na polici pomoću planograma…

Stručnom praksom nastavnika potiče se bolja povezanost i razumijevanje sektora obrazovanja i gospodarstva. Nastavnicima je pružen uvid u poslovnu svakodnevicu koja očekuje učenike na praksi te saznanje koje kompetencije su potrebne i tražene u poduzećima. Stečenim znanjem će  doprinijeti kvaliteti nastavnog procesa.

Hvala poslovnici SPAR Valpovo i voditeljici Tihani, kao i svim djelatnicima, na ukazanom povjerenju i iskazanoj dobrodošlici.