NAŠI UČENICI SE KVALIFICIRALI NA DRŽAVNO NATJECANJE U STOLNOM TENISU

NAŠI UČENICI SE KVALIFICIRALI NA DRŽAVNO NATJECANJE U STOLNOM TENISU

18. siječnja 2020.

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za učenike i učenice srednjih škola održano je 17.siječnja 2020. godine u Donjem Miholjcu.

Na natjecanju je sudjelovalo 7 ekipa Školskih športskih društava: dvije iz Osijeka – ( Poljoprivredna i veterinarska škola i Strojarsko-tehnička škola), Našica, Donjeg Miholjca, Đakova, Valpova i gimnazije iz Belog Manastira.

Natjecanje se odvijalo u dvije skupine – u skupinu A 4 ekipe, a skupini B -3 ekipe. Natjecanje se provodi prema Bergerovim tablicama, a nakon završetka natjecanja po skupinama prvoplasirani u skupinama igraju finalnu utakmicu, a drugoplasirane ekipe igraju za treće mjesto. Ekipe koje uđu u finale izravno odlaze na državno prvenstvo koje će se održati u Poreču, a na koje dolaze 24 najbolje  ekipe iz čitave Republike Hrvatske.

Naši učenici su izvlačenjem određeni u skupinu A zajedno sa učenicima iz Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka, učenicima Srednje škole iz Donjeg Miholjca i gimnazije iz Belog Manastira.

Srednju školu Valpovo na natjecanju su predstavljali učenici koji su na školskom natjecanju pokazali najbolje rezultate , a to su: Mateo Vinković – 3.komercijale, Marin Jergović – 2.cnc, Matej Salaić -2. elekto i Luka Harkanovac – 4.  ekonomske. Voditelj ekipe je profesor Darko Bošnjak.

Naši učenici su bili izuzetno motivirani za ovo natjecanje. To je pokazao prvi susret koji smo odigrali sa učenicima iz Belog Manastira, a  koji smo s lakoćom pobijedili s rezultatom 3:0. Niti jedan naš učenik nije izgubio niti jedan set. U drugom susretu smo trebali pobijediti učenike iz Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka koji su s lakoćom pobijedili učenike iz Donjeg Miholjca. Znali smo da će biti teško ostvariti pozitivan rezultat jer  su učenici iz Osijeka dobri igrači. Prvu utakmicu je igrao Marin Jergović protiv njihovog najboljeg igrača Luke Dubravca Jalšoveca i u neizvjesnoj borbi nakon što je gubio 2:1 u setovima uspio preokrenuti rezultat i dobiti 3:2. Ova pobjeda nam je dala poticaj više i znali smo da smo sad jako blizu pobjedi jer naš najbolji igrač Mateo Vinković je trebao ostvariti dvije pobjede i tako donijeti i konačnu pobjedu. No, nije Mateo trebao igrati 2 utakmice jer je pored njegove pobjede i Matej Salaić odigrao odlično i  pobijedio, tako da smo u finale otišli s rezultatom 3:0. Ulaskom u finale kvalificirali smo se na državno natjecanje, ali i dobili novi motiv za dobru igru u finalnoj utakmici. Finale se igralo s učenicima iz Strojarsko-tehničke škole iz Osijeka koji su u svojoj skupini bili najbolji. Utakmica je bila neizvjesna, ali konačan rezultat od 3:1 za naše učenike pokazuje koliko su naši učenici bili koncentrirani, borbeni i koliko su željeli pobjedu. Dakle, zasluženo smo se nakon 3 pobjede i zlatnom medaljom oko vrata s Županijskog prvenstva kvalificirali za državno natjecanje koje će se održati od 7. – 9.svibnja 2020. godine u Poreču, a tamo ćemo pokušati ostvariti što je moguće bolji rezultat i prezentirati Srednju školu Valpovo.

Konačan poredak ekipa:

  1. ŠŠD „Srednjoškolac „ Srednja škola Valpovo
  2. ŠŠD „Kune „ Strojarsko-tehnička škola Osijek
  3. ŠŠD „Obrtnik“ Srednja strukovna škola Đakovo
  4. ŠŠD“Ravnica“ Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek
  5. ŠŠD „Gimnazijalac“ Gimnazija Beli Manastir
  6. ŠŠD „ Sokol“ Srednja škola Donji Miholjac
  7. ŠŠD „Srednjoškolac“ Srednja škola Našice
Wordpress Gallery Plugin Free