ERASMUS+KA2: „PUT U BUDUĆNOST“ (“ON THE WAY TO THE FUTURE”)

ERASMUS+KA2: „PUT U BUDUĆNOST“ (“ON THE WAY TO THE FUTURE”)

18. siječnja 2020.

Novu je kalendarsku godinu Srednja škola Valpovo otvorila s još jednim novim projektom u nizu.

Riječ je o Erasmus+KA2 projektu u trajanju od dvije godine (2019./2021.) Nositelj je projekta Srednja strukovna škola Lycée Anne Veaute iz francuskog grada Castresa.

U periodu od 7. do 11. siječnja 2020. održan je prvi sastanak svih partnera u ovome projektu. Prva je mobilnost odrađena u Castresu, a sudjelovali su partneri iz Rumunjske, Bugarske, Turske, Hrvatske i domaćina Francuske. Našu su školu predstavljale ravnateljica, Svjetlana Kalpić te dvije profesorice, Tihana Weigand i Jasna Iličić. Susret je odrađen u radnom ozračju, a bio je ispunjen radionicama tijekom kojih su profesori/partneri dogovorili teme i zadatke za nadolazeće mobilnosti. Osim radionica, domaćini su svoje goste/partnere upoznali s Castresom, ali i s kulturnim obilježjima u okolici (Albi, Gaillac). Nezaboravan je doživljaj ostavio obilazak grada Toulouse-a.

Iduća je mobilnost već u ožujku. Desetak će naših učenika gimnazijskog usmjerenja, uz pratnju voditelja projekta i nastavnika, svoja nova iskustva stjecati kod naših bugarskih partnera. Grad Trgovište u Bugarskoj je mjesto idućega radnog susreta. No, za našu je školu najvažniji dio ovoga projekta mobilnost u kojoj smo mi domaćini. U listopadu ove godine naša će škola ugostiti četrdesetak učenika i petnaestak nastavnika i ravnatelja iz partnerskih zemalja.

Radujemo se novim putovanjima, susretima, poznanstvima, iskustvima i suradnjama.

Školski projektni tim