MATEMATIČKI INFO – OBAVIJEST O MATEMATIČKIM DOGAĐAJIMA U NAŠOJ ŠKOLI

MATEMATIČKI INFO – OBAVIJEST O MATEMATIČKIM DOGAĐAJIMA U NAŠOJ ŠKOLI

27. veljače 2022.
  • Dana 21. siječnja 2022., u 10,00 h, online je održano ekipno natjecanje MathOS cup. Natjecanje je novo, dinamično i potpuno drugačije od uobičajenih matematičkih natjecanja učenika srednjih škola, a provodi se u organizaciji Udruge matematičara Osijek, Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku i gimnazije Osijek. Iz naše je škole na ovogodišnjem Natjecanju sudjelovalo šest ekipa, a svaka je ekipa bila sastavljena od triju učenika (sudjelovala je po jedna ekipa iz drugoga i trećega razreda te četiri ekipe iz četvrtoga razreda). Postotak riješenosti po ekipi iznosio je 65 %, a s obzirom na to da nam je ovo bilo prvo sudjelovanje na ovakvom natjecanju, ostvarenim smo postignućima bili zadovoljni.
  • 15. veljače 2022., u 10,00 h, u našoj je školi održano školsko Natjecanje iz matematike. Na njemu je sudjelovalo jedanaest natjecatelja (četiri učenika iz prvoga razreda, dva iz drugoga, četiri iz trećega i jedan učenik iz četvrtoga razreda).
  • 18. veljače 2022. upriličeno je predstavljanje Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku našim učenicima. Profesor Nenad Šuvak zanimljivom je prezentacijom predstavio Odjel, upoznao učenike s mogućnostima koje pružaju postojeći smjerovi, upoznao ih s mogućnostima zaposlenja nakon završenoga studija i odgovorio na sva pitanja koje su postavili naši učenici.

Aktiv matematike

Wordpress Gallery Plugin Free