ERASMUS+ PROJEKT “BEFORE IT IS TOO LATE”

ERASMUS+ PROJEKT “BEFORE IT IS TOO LATE”

20. lipnja 2022.

U srednju je školu Valpovo stigao još jedan Erasmus+ projekt. Riječ je o projektu KA220 pod nazivom Before it is too late. Kako mu sam naziv govori, riječ je o projektu koji će se baviti klimatskim promjenama i njihovim negativnim utjecajima na okoliš i ljudsko zdravlje. Tema je više nego aktualna, a nastala je kao potreba da se kod mladih ljudi osvijesti negativan trend kada je zagađenje okoliša u pitanju i potreba da se to promijeni.

U projektu sudjeluju sljedeće zemlje partneri: Poljska, Rumunjska, Irska, Turska i Hrvatska. Projekt će trajati 24 mjeseca (od 1. studenoga 2021. do 1. studenoga 2023.). U tom je razdoblju predviđeno i sedam mobilnosti. Neke su od njih predviđene samo za profesore (Rumunjska, Poljska i Irska), dok će na druge putovati i učenici i profesori (Rumunjska, Turska, Poljska i Hrvatska).

Prvi je sastanak u sklopu projekta već održan i to u glavnom gradu Rumunjske – Bukureštu. Na sastanku su kao predstavnice naše škole sudjelovale profesorice Jasna Iličić i Vesna Kajganić. Sastanak je održan 9. i 10. lipnja 2022., a domaćin ovoga skupa bila je škola Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez“ u Bukureštu. Na radnim su se dvodnevnim dogovorima sudionici svih zemalja partnera upoznali, predstavljen je službeni LOGO projekta, a zatim su uslijedili dogovori oko datuma za sve mobilnosti u okviru projekta, planirale su se aktivnosti koje će se s učenicima provoditi na svakoj mobilnosti, razgovaralo se o planiranim novčanim sredstvima i drugim zadatcima i obvezama koje svaka zemlja treba izvršiti u sklopu projekta. Tako su naše profesorice Iličić i Kajganić dobile zaduženje da kreiraju i vode službenu Instagram stranicu ovoga projekta. Stranica je već kreirana, a možete ju pratiti na adresi erasmus_beforeitistoolate. Pridružite nam se u što većem broju i podržite aktivnosti u sklopu ovoga projekta jer klimatske promjene velika su prijetnja jedinom svijetu koji imamo. Ugrožena je budućnost svih nas – zato je svatko od vas dobrodošao!

VAŽNO!

24. lipnja 2022. na internetskoj stranici SŠ Valpovo bit će objavljen natječaj za učenike koji su zainteresirani za sudjelovanje u ovome projektu.

Pratite ga i prijavite se jer budućnost naše Zemlje ovisi o svima nama!

 

„Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka,

već smo ju posudili od svojih potomaka.“

indijanska mudra misao

Wordpress Gallery Plugin Free