EKONOMCI, GIMNAZIJALCI I TEHNIČARI ZA ELEKTRONIKU U OBILASKU EUROPE

EKONOMCI, GIMNAZIJALCI I TEHNIČARI ZA ELEKTRONIKU U OBILASKU EUROPE

17. travnja 2023.

Učenici drugih razreda (2. OG, 2. TE i 2. EK) svoje su proljetne praznike proveli obilazeći europske prijestolnice. Prva je destinacija bio predivan Beč. Obišli su park dvorca Schönbrunn (jedan od najvažnijih kulturnih i povijesnih spomenika Austrije), Tehnički muzej te uži centar grada. Dan su završili u drugom europskom gradu – Pragu. Srijedu i četvrtak su posvetili šetnji ulicama ovoga čarobno lijepog grada. Vodič Fabijan ih je detaljno upoznao s najvažnijim atrakcijama grada kojega su, osim kopnom, imali prilike upoznati i iz druge perspektive – vožnjom brodom rijekom Vltavom. Predivno iskustvo vožnje brodom i dobra hrana zasigurno će našim učenicima ostati dugo u sjećanju.

Nije izostao ni noćni život. Odlazak u diskoteku bio je poseban doživljaj (neki su uživali u njezinom interijeru, dok je drugima bio draži eksterijer). Druženje po sobama u kasnim satima je ipak bio zanimljiviji način zabave.

Posljednji je dan bio, osim vožnje kući, posvećen i obilasku Bratislave. Jaka je kiša  onemogućila šetnju ulicama ovoga grada pa je razgled bio iz autobusa.

Sve u svemu, bilo je ovo izazovno, lijepo i zanimljivo putovanje. Naši su učenici bili na nivou zadatka, pridržavali se svih dogovora i pristojno se ponašali. Bili su za svaku pohvalu te dobili zeleno svjetlo za neka moguća iduća putovanja.

Razrednici: D Bošnjak, M. Markota i J. Iličić

Wordpress Gallery Plugin Free