DRŽAVNO NATJECANJE U BADMINTONU, STIŽEMOOO!!!

DRŽAVNO NATJECANJE U BADMINTONU, STIŽEMOOO!!!

29. listopada 2021.

Dana 29.10.2021 god. u Osijeku je održano županijsko natjecanje u badmintonu. Srednja škola Valpovo se skromno, ali sa pritajenim ambicijama pod vodstvom prof. Šimić Borisa  uputila na ovo zanimljivo natjecanje.

Prije tri godine je prof. Šimić u sklopu projekta „Vježbaonica“ potaknuo na tjedno okupljanje nekolicinu djevojaka i mladića na treninge badmintona. Kroz zabavu, smjeh i u konačnici igru, napredak je bio vidljiv već nakon nekoliko treninga. Te su godine mladići osvojili brončana odličja dok su djevojke bile uvjerljivo zadnje.

Ovakav rezultat ih je samo dodatno motivirao te su prošle godine unatoč pandemiji još vrijednije i savjesnije dolazile na treninge. Najveći i najteži problem je bio izabrati četvero najboljih u školi za odlazak na natjecanje u Osijek.

Djevojke su u sastavu Patricija Pilav, Ema Vujičić, Rabije Tanaj i Tena Sobodić u skupini prvo pobijedile ekipu iz Đakova, a potom i ekipu Građevinske škole iz Osijeka. Ulaskom u finale osigurale su odlazak na Državno prvenstvo u Poreč koje će se održati 23. i 24. studenog. U finalu su izgubile od ekipe Srednje škole Našice te tako osvojile srebrna odličja.

Mladići su u sastavu Adrian Gebaj, Luka Grđan, Noa Blagojević i Tomislav Galošević u skupini imali izrazito jake protivnike, ekipu Gymnicus iz Osijeka koji su bili uvjerljivi pobjednici. Naši mladići su potom pobijedili ekipu iz Belog Manastira, ali je od njih za treće mjesto bila bolja ekipa Srednje škole Đakovo.

Djevojkama želimo puno sreće na Državnom natjecanju, a mladićima više sreće dogodine.

Boris Šimić, prof.

Wordpress Gallery Plugin Free