SREDNJA ŠKOLA VALPOVO DOMAĆIN EUROPSKIM PARTNERIMA (25.-29. listopada 2021.)

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO DOMAĆIN EUROPSKIM PARTNERIMA (25.-29. listopada 2021.)

29. listopada 2021.

Naša je škola od 25. do 29.10. 2021. bila domaćin drugog transnacionalnog sastanka u projektu KA2 Erasmus+ From robotics to the Ethics of technology : new concept of human rights“, čime se nastavila suradnja profesora i učenika svih zemalja sudionica. Posjetilo nas je 10 profesora iz 5 europskih zemalja ( Belgija, Bugarska, Italija, Portugal i Turska ) s kojima su učenici i profesori naše škole provodili razne projektne aktivnosti te sudjelovali u bogatim popratnim sadržajima.

Nakon srdačnog dočeka u školi, našim smo gostima predstavili školu te ih upoznali s našom tradicijom, gradom i zemljom. Za naše smo partnere osmislili niz aktivnosti i predavanja: Gospođa Irena Mikulić, PRONI centar za socijalno podučavanje je održala izvrsno predavanje/radionicu s vrlo aktualnom temom: Ethics and Consequenses of Technology, posjetili smo dvije tvrtke u Osijeku: „e-radionicu“ Davida Zovka te tvrtku našeg bivšeg učenika „Protostar Labs“ Filipa Novoselnika te uz pomoć Tomislava Kudeljnjaka odradili praktični dio – Robotics Workshop. Jedan smo dan proveli na cjelodnevnom izletu u Osijeku kako bi se naši gosti upoznali s prirodnim i kulturnim bogatstvom naše regije. Na zadnjem sastanku dogovoreni su novi termini mobilnosti kojima se najviše vesele naši učenici.

Svakog dana sastanka, u pauzama za ručak smo se družili te razmjenjivali iskustava i dojmove. Naši gosti i partneri su imali priliku kušati naše domaće proizvode i kolače, koje su za njih priredili i pripremili djelatnici naše škole.

Uz oduševljenje svim događajima i aktivnostima koje smo priredili našim partnerima, druženje smo završili podijelom certifikata i svečanom večerom.

Posebno, još jednom, i od srca, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji ovog sastanka.

Koordinatorica projekta:

Silvija Čehić Turalija