BILI SMO NA „SAJMU MOGUĆNOSTI – PUTOKAZU BUDUĆNOSTI“

BILI SMO NA „SAJMU MOGUĆNOSTI – PUTOKAZU BUDUĆNOSTI“

19. svibnja 2024.

U organizaciji Osječko-baranjske županije u prostorima Gospodarskog centra u Osijeku ove je godine tijekom dva dana (16. i 17.svibnja 2024.) po prvi puta održana manifestacija „Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti“

Prvi je dan sajma bio posvećen maturantima i učenicima završnih razreda strukovnih škola kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili odlaska na tržište rada. Bilo je nazočno oko 2500 učenika završnih razreda iz svih srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije. Tako je u ovom događaju sudjelovalo i 90 naših učenika. Uz učenike, njihove nastavnike i roditelje, kao i predstavnike izlagača (fakulteta, visokih učilišta i poslodavaca), svečanom otvorenju nazočili su obnašatelj dužnosti župana OBŽ Mato Lukić, rektor osječkog sveučilišta, prof. dr. sc. Vlado Guberac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šeperac, brigadni general Ivan Zelić kao izaslanik ministra obrane Ivana Anušića, predsjednica županijske skupštine Ivana Bagarić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, pročelnica Ureda za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul i drugi uzvanici.

Drugog je dana Gospodarski centar bio ispunjen s oko 2600 učenika osmih razreda osnovnih škola kojima su sve srednje škole naše županije predstavile programe koje im nude za nastavak obrazovanja. Predstavili su se i učenički domovi, ali i institucije poput Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore,  Zavoda za zapošljavanje i dr. Učenici su mogli saznati niz korisnih informacija koje će im pomoći oko izbora za upis u srednju školu.

Srednja škola Valpovo se predstavila s programima opće gimnazije te programima za tri strukovna sektora, a izložbeni materijal su pripremili predstavnici pojedinih aktiva. Za uređenje izložbenog prostora pobrinuli su se nastavnici: Željko Knežević, Svjetlana Barišić, Miroslav Kupanovac i Boris Puljek. Učenice Lana Kokić i Nika Kvakan su animirale učenike, dijelile brošure, poklončiće i odgovarale na pitanja učenika. Možemo biti iznimno zadovoljni što smo sudjelovali u ovako velikom događanju i dostojno prezentirali našu školu.