TRAGOVI AUSTRIJE KROZ MOJ OBJEKTIV – POBJEDA UČENICE KARLE CVETKOVIĆ

TRAGOVI AUSTRIJE KROZ MOJ OBJEKTIV – POBJEDA UČENICE KARLE CVETKOVIĆ

19. svibnja 2024.

Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru, preko Hrvatske udruge profesora njemačkoga jezika, a pod pokroviteljstvom Austrijskoga veleposlanstva i Austrijskoga kulturnog foruma u ožujku ove godine izdao je foto natječaj Tragovi Austrije kroz moj objektiv za izbor najboljih fotografija koje pokazuju utjecaj Austrije u hrvatskim gradovima.

Natječaj je trajao do 5. travnja 2024. godine, a rezultati su nedavno objavljeni. Natječaj se odnosio na sve učenike njemačkoga jezika u Hrvatskoj, kao i na studente Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru.

Zadatak je bio snimiti zanimljivu fotografiju u svome gradu, a koja pokazuje tragove Austrije u njemu, dati naslov fotografiji i kratko je opisati na hrvatskome i njemačkome jeziku.

Natječajno povjerenstvo nije imalo lak zadatak koji se odnosio na odabir triju najljepših i najboljih fotografija među mnogobrojnim prijavama.

Prvo mjesto osvojila je fotografija naše učenice Karle Cvetković iz 3. OG razreda, pod nazivom Harmonija tišine. Fotografiju možete vidjeti u prilogu.

Izabrane fotografije izložene su na Sveučilištu u Zadru u okviru Dana germanistike.

Što reći? Ovo je drugo natjecanje na kojemu je Karla među najboljima. Ovom joj prigodom čestitamo ?!

Biti dio Foto kluba Valpovo, bavljenje, između ostalih aktivnosti, i fotografijom u osnovnoj školi, Karli se i u srednjoj školi višestruko „isplatilo“. Još jedan dokaz da se jednom stečeno znanje i vještine nikada ne zaboravljaju.

Ovu pobjedu Karla nije donijela samo Srednjoj školi Valpovo, nego i Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo u kojoj se fotografijom intenzivno bavila, ali nadasve svom Gradu, Valpovu.

Tekst napisala: Snježana Simić, prof. mentor