ZVJEZDICE ŠKOLE – NAŠI STOLNOTENISAČI

ZVJEZDICE ŠKOLE – NAŠI STOLNOTENISAČI

8. srpnja 2020.

Srednju školu Valpovo na Županijskom  natjecanju u stolnom tenisu  predstavljali su:

Mateo Vinković – 3.komercijale, Marin Jergović – 2.cnc, Matej Salaić -2. elektro i Luka Harkanovac – 4.  ekonomske.

Natjecanje je održano 17.siječnja 2020. godine u Donjem Miholjcu. Naši učenici su bili izuzetno motivirani za ovo natjecanje jer finalisti direktno odlaze u Poreč na Državno natjecanje.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa Školskih športskih društava: dvije iz Osijeka – ( Poljoprivredna i veterinarska škola i Strojarsko-tehnička škola), Našica, Donjeg Miholjca, Đakova, Valpova i gimnazije iz Belog Manastira.

Natjecanje se odvijalo u dvije skupine – u skupinu A 4 ekipe, a skupini B -3 ekipe. Natjecanje se provodi prema Bergerovim tablicama, a nakon završetka natjecanja po skupinama prvoplasirani u skupinama igraju finalnu utakmicu, a drugoplasirane ekipe igraju za treće mjesto. Ekipe koje uđu u finale izravno odlaze na državno prvenstvo koje će se održati u Poreču, a na koje dolaze 24 najbolje  ekipe iz čitave Republike Hrvatske.

Naši učenici su izvlačenjem određeni u skupinu A zajedno sa učenicima iz Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka, učenicima Srednje škole iz Donjeg Miholjca i gimnazije iz Belog Manastira.

Naši učenici su za natjecanje bili potpuno spremni što je pokazao prvi susret koji smo odigrali sa učenicima iz Belog Manastira, a  koji smo s lakoćom pobijedili s rezultatom 3:0. Niti jedan naš učenik nije izgubio niti jedan set. U drugom susretu smo trebali pobijediti učenike iz Poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka koji su s lakoćom pobijedili učenike iz Donjeg Miholjca. Znali smo da će biti teško ostvariti pozitivan rezultat jer  su učenici iz Osijeka odlični igrači. Prvu utakmicu je igrao Marin Jergović protiv njihovog najboljeg igrača Luke Dubravca Jalšoveca i u neizvjesnoj borbi nakon što je gubio 2:1 u setovima uspio preokrenuti rezultat i dobiti 3:2. Ova pobjeda nam je dala poticaj više i znali smo da smo sad jako blizu pobjedi jer naš najbolji igrač Mateo Vinković je trebao ostvariti dvije pobjede i tako donijeti i konačnu pobjedu. No, nije Mateo trebao igrati 2 utakmice jer je pored njegove pobjede i Matej Salaić odigrao odlično i  pobijedio, tako da smo u finale otišli s rezultatom 3:0. Ulaskom u finale kvalificirali smo se na državno natjecanje, ali i dobili novi motiv za dobru igru u finalnoj utakmici. Finale se igralo s učenicima iz Strojarsko-tehničke škole iz Osijeka koji su u svojoj skupini bili najbolji. Utakmica je bila neizvjesna, ali konačan rezultat od 3:1 za naše učenike pokazuje koliko su naši učenici bili koncentrirani, borbeni i koliko su željeli pobjedu. Dakle, zasluženo smo se nakon 3 pobjede i zlatnom medaljom oko vrata s Županijskog prvenstva kvalificirali za državno natjecanje koje bi  se trebalo održati od 7. – 9.svibnja 2020. godine u Poreču.

Nažalost, zbog pandemije natjecanje nije održano, ali ekipa će biti spremna i za iduću godinu.

Wordpress Gallery Plugin Free