PARTNERSTVO U NOVOM PROJEKTU

PARTNERSTVO U NOVOM PROJEKTU

7. srpnja 2020.

U petak, 3. srpnja 2020. su potpisane Odluke o financiranju projekata Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo, sukladno odredbama Poziva i Smjernica u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Srednja škola Valpovo je potpisala partnerski ugovor s nositeljem projekta Tehničkom školom iz Slavonskog Broda koja će u narednih dvije godine postati Centar kompetentnosti za područje strojarstva. Odobreni iznos financijskih sredstva za projekt UP.03.3.1.04.0018 pod nazivom Regionalni centar kompetentnosti „Slavonika 5.1“ iznosi 48.804.018,11 HRK uz stopu vlastitog sufinanciranja 0 %.

Osim naše škole, partnerski su odnos potpisale i 7 srednjih strukovnih škola koje obrazuju učenike u strojarskim zanimanjima sa područja svih četiriju slavonskih županija, Fakultet strojarstva iz Slavonskog Broda te nekoliko renomiranih tvrtki i institucija.

Sredstva će biti iskorištena prvenstveno za izgradnju novih prostorija, praktikuma i kabineta, nabavu moderne opreme, modernizaciju i provedbu strukovnih programa prema potrebama tržišta rada, za edukaciju nastavnika, primjenu koncepta učenja temeljenog na radu s ciljem unaprjeđenja strukovnog obrazovanja i poboljšanja uvjeta u strukovnim školama.

Doista se veselimo zajedničkoj suradnji sa svim partnerima, te na kraju prenosim riječi ravnateljice Tehničke škole iz Slavonskog Broda, Vikice Lukić: Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo zajedničkim snagama uspjeli prijaviti i biti odobreni za financiranje jedne lijepe slavonske priče. Hvala svima!!!

Ravnateljica: Svjetlana Kalpić, dipl.ing.