ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE PROFESORA TZK OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE PROFESORA TZK OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

19. rujna 2018.

Srednja škola Valpovo 15.rujna 2018. godine bila je domaćin   ŽSV-a koji je okupio veliki broj profesora tjelesne i zdravstvene kulture srednjih škola u našoj županiji.

Organizator vijeća bio je Darko Bošnjak, prof.- savjetnik – voditelj Županijskog stručnog skupa Osječko-baranjske županije.

Gosti ŽSV-a su bili Jozo Škegro, prof. – Viši savjetnik u Agenciji za znanost i obrazovanje, pedagoginja Zdenka Lončarić i Ema Šimunović -pedagoginja pripravnica u našoj školi.

Sudionike ŽSV-a pozdravila je pedagoginja Zdenka Lončarić ( u ime ravnateljice Svjetlane Kalpić, dipl. ing. ) i poželjela uspješan rad.

Teme i predavači na Vijeću:

Ljetna škola kineziologa –   Mirela Šunda,prof.

Projekti i prijavljivanje na natječaje za projekte – Darko Bošnjak,prof.

Primjeri dobre prakse – Ljetna športska škola u prirodi- Veli Lošinj – Darko Bošnjak,prof.

Postupci nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture prilikom oslobađanja učenika od vježbanja na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture – Viši savjetnik Jozo Škegro,prof.

Rad Vijeća je održan u prostoru Srednje škole Valpovo.

Sudionici skupa su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetom organizacije Vijeća i druženjem uz zajednički ručak ( čobanac ).

Teme i predavači su zainteresirali sudionike tako da je bilo dosta pitanja uz samo izlaganje tema.

Profesorica Mirela Šunda iz Gimnazije Đakovo pokušala je približiti rad i funkcioniranje Ljetne škole kineziologa koja se održava svake godine krajem lipnja.

Pored mnogobrojnih tema koje se obrađuju na Ljetnoj školi profesori se dodatno obrazuju, a to je i prilika da se nađu na jednom mjestu i razmjenjuju iskustva.

Profesor Darko Bošnjak pokušao je prenijeti svoja iskustva u pripremi Projekata, javljanje na otvorene natječaje i zainteresirati kolege profesore za ovakav način suradnje sa određenim institucijama ( npr. Središnji državni ured za šport…), a sve na dobrobit i rad sa našim učenicima.

Kao primjer dobre prakse navedena je Ljetna športska škola u prirodi- Veli Lošinj, iskustva u pripremi projekta, organizacija i ostvarenje samog projekta te zadovoljstvo voditelja projekta, učenika sudionika i njihovih roditelja. Sudionicama Vijeće prikazan je i jedan video uradak o samom boravku i aktivnostima koje su se odvijale u Velom Lošinju. Tema je naišla na veliku zainteresiranost sudionika i nadamo se da će potaknuti mnogobrojne za slične aktivnosti.

Viši savjetnik za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture – profesor Jozo Škegro kao gost, ali i predavač na Vijeću izrazio je zadovoljstvo što može sudjelovati u radu i izmijeniti iskustva po svim pitanjima vezanim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Njegovo izlaganje teme potaknulo je mnoga pitanja, tako da je sama tema završila u zajedničkoj stručnoj raspravi.

Završnu riječ Županijskog stručnog vijeća dao je Viši savjetnik koji je podsjetio profesore na 4.Simpozij profesora tjelesne i zdravstvene kulture koji će se održati u Vukovaru od 4-6. listopada 2018. godine.

Nakon rada Vijeća svi sudionici su nastavili zajedničko druženje u prostoru škole uz pripremljeni ručak.

Darko Bošnjak,prof.

Wordpress Gallery Plugin Free