ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PROACTIVA

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PROACTIVA

15. listopada 2021.

U utorak, 12. listopada 2021. održana je završna konferencija projekta Proactiva u prostorima uprave grada Valpova u 11,00 sati. Nositelj projekta je grad Valpovo, a projektni partneri su bili: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Srednja škola Valpovo, tvrtka Harburg Freudenberger d.o.o. i Tvornica elektroopreme – Belišće d.o.o. Projekt je u 100% iznosu financiram sredstvima EU u vrijednosti 986.396,61 kuna u trajanju od 24 mjeseca

Konferenciju je otvorila predstavnica grada Valpova Milica Ivezić, a svaki je predstavnik partnera iskazao završne riječi vezano za provedbu i rezultate projekta.

Tako ravnateljica Srednje škole Valpovo, Svjetlana Kalpić, dipl.ing. navodi: – Veseli me što je ovaj projekt polako priveden kraju, jer je bio vrlo koristan, kako za našu strukovnu školu, tako i za lokalnu zajednicu. Cilj je bio povezati srednje strukovno obrazovanje s tržištem rada, potaknuti učenike na upis u strukovna zanimanja i realizirati prilagođene programe osposobljavanja za nezaposlene. Do sada je 5 polaznika dovršilo programe osposobljavanja, a dvoje je već pronašlo i posao u tvrtkama u kojima su odrađivali praktični dio edukacije.

Podsjećamo, naša je škola kroz ovaj projekt imala višestruke koristi: opremili smo praktikum informatike za programe osposobljavanja, izradili smo i verificirali kurikulum za osposobljavanje odraslih Poslovi montaže razvodnih elektroormara, završili smo teoretski dio edukacije za navedeni program te program osposobljavanja za Rukovatelja CNC strojem i sudjelovali smo u edukacijsko-animacijskim radionicama i promociji strukovnog školstva na području Valpovštine.

Želim se zahvaliti kolegama, stručnim suradnicima i administrativnoj službi škole koji su sudjelovali u aktivnostima projekta. Isto tako, želim se zahvaliti gradu Valpovu te našim partnerima s kojima smo imali kvalitetnu suradnju.

Ravnateljica:
Svjetlana Kalpić, dipl.ing.

 

Nešto više možete pročitati na stranici Valpovštineinfo