ZAJEDNIČKA ŠETNJA VALPOVOM I POSJET LOKALITETA VEZANIH UZ M. P. KATANČIĆA

ZAJEDNIČKA ŠETNJA VALPOVOM I POSJET LOKALITETA VEZANIH UZ M. P. KATANČIĆA

26. listopada 2018.

U povodu obilježavanja Mjeseca knjige učenici 3. OG a koji su izabrali Hrvatski jezik kao izborni predmet u suradnji s profesoricom Vesnom Kajganić krenuli su u potragu za našim sugrađaninom Matijom Petrom Katančićem.

Iskoristili smo lijep jesenski dan za zajedničku šetnju Valpovom i pritom posjetili lokalitete vezane uz Katančića – mjesto gdje se nalazila Katančićeva rodna kuća, dvorac u kom se čuva rijedak primjerak Katančićeva prijevoda Biblije na hrvatski jezik iz 1831. godine, posjetili smo i Katančićevu bistu ispred dvorca, a šetnja je završila u valpovačkom Kulturnom centru, modernom zdanju koje danas nosi ime upravo po Katančiću.

Ovom smo ugodnom jesenskom šetnjom u sklopu izvanučioničke nastave odali počast jednom od najznamenitijih Valpovčana, hrvatskome klasicističkom pjesniku Matiji Petru Katančiću. I bili smo ponosni što je on svjetski poznat, a baš je naš!

Po povratku postavili smo pano u holu Škole na temu Svjetski, a naš – Matija Petar Katančić kako bismo i ostalim učenicima i djelatnicima Škole predstavili ovoga znamenitoga Valpovčanina.

učenici 3 OG a (izborna nastava Hrvatskoga jezika)

i profesorica V. Kajganić