VUKOVAR

VUKOVAR

30. listopada 2018.

U petak 19. listopada 2018. godine, učenici 1.ek, 2.ek, 2.b, 3.a, 2.kom, 4.kom, 1.el, 2.el, 3.el i 4.el su zajedno s profesoricom Marijom Jelkić i časnom Ilirkom posjetili Vukovar.

 

Posjetili smo Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti gdje nam je voditelj pričao o povijesnim događajima vezanim za Trpinjsku cestu. Zatim smo obišli Spomen sobu vukovarske bolnice. Ondje smo pogledali kratki video prikaz o mukama za vrijeme rata te pogledali i podrum bolnice u kojem su se nalazili ranjenici. Potom smo otišli u Spomen dom Ovčaru i čuli kakve su se strahote tamo dogodile. Nakon posjeta Spomen domu Ovčara, posjetili smo i spomenik hrvatskim braniteljima poginulim na Ovčari  gdje smo izmolili molitvu koju je predvodila časna Ilirka. Na kraju, otišli smo na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem se nalazi 938 križeva posvećenih svakoj žrtvi.

 

Kao zaključak, bilo nam je zanimljivo, ali i potresno slušati o našoj novijoj povijesti. Osjećamo poštovanje prema žrtvama i suosjećamo s gubitkom njihovih obitelji. Posjet Vukovaru je nezaboravno iskustvo i radujemo se ponovnom susretu Gradu heroju.

 

Laura Grgec i Deni Vukajlović, 3. OG a