VRIJEDNA DONACIJA IZ NJEMAČKE

VRIJEDNA DONACIJA IZ NJEMAČKE

23. svibnja 2019.

Srednja škola Valpovo je sudjelovala u organizaciji prihvata i raspodjele vrijedne donacije iz Njemačke, točnije iz grada Mainza. Radi se o donaciji nastavnog materijala i pribora za osnovne i srednje škole te dječje vrtiće. Donator je bio gospodin Schultheiss koji se inače bavi humanitarnim radom. Njegovo područje su dječji vrtići i škole, jer smatra da je najvažnije djeci od rane dobi usaditi ljubav prema knjizi i naobrazbi. Isto tako, smatra da kroz učenje djeca razvijaju prijateljstvo, ljubav i razumijevanje. Ispunjava ga humanitarni rad i želi usrećiti mnogo naše djece i učenika. Inače, gosp. Schultheiss je i prijašnjih godina donirao djecu i učenike s područja Slavonije.

Ovogodišnja je donacija obuhvatila područje Valpovštine te područje Miholjca, Našica i Orahovice. Donaciju su primili: dječji vrtić Bambi, Valpovo, dječji vrtić Bizovac, dječji vrtić Petrijevci, OŠ Ivanovci, OŠ Feričanci, OŠ A.Harambašić, D.Miholjac, OŠ I.Kukuljević, Belišće, OŠ Ladimirevci, OŠ Harkanovci, dječji vrtić Marijanci, Dom za nezbrinutu djecu, Osijek, Centar za nestalu djecu Osijek, Srednja škola Donji Miholjac, OŠ Velika, dječji vrtić Pinokio Donji Miholjac, OŠ Budrovci, dječji vrtić Rakitovica, dječji vrtić C Črnkovci, OŠ Ivanovci, OŠ Gorjani, OŠ Satnica te Srednja škola Valpovo.

Ukupno je bilo isporučeno 7000 kg materijala u 10 paleta (oko 400 kutija). Za istovar smo zatražili prikladan prostor koji nam je ustupio gosp. Stipić, vlasnik tvrtke Gebruder, kao i potreban viličar. Također smo angažirali domare naše škole, a zatražili smo pomoć i naših učenika koji su se rado odazvali.

Gospodin Scultheiss je, u ime svih nabrojanih institucija, primio iskrenu zahvalu za donaciju i potvrdu primitka svih paketa koji su bili predviđeni po navedenim institucijama.

 

Ravnateljica Srednje škole Valpovo

Svjetlana Kalpić, dipl.ing.

Wordpress Gallery Plugin Free