USPJEŠNO PROVEDENA PEDAGOŠKA RADIONICA ZA ČLANOVE STRUKOVNIH STRUČNIH AKTIVA

USPJEŠNO PROVEDENA PEDAGOŠKA RADIONICA ZA ČLANOVE STRUKOVNIH STRUČNIH AKTIVA

29. kolovoza 2019.

Pedagoginja se zahvalila nazočnim nastavnicima na dolasku te na otvorenosti i dobronamjernosti u provedbi pedagoških radionica.

S obzirom da su svi odmorni nakon proteklih praznika i spremni za nove izazove u idućoj nastavnoj godini najavila je interaktivne aktivnosti koje za cilj imaju potaknuti motivaciju na osobnoj i profesionalnoj razini.

Izrazila je svoje zadovoljstvo i zahvalnost psihologinji Tamari Gazdek koja je pripremila raznovrsne sadržaje te najavila da će ih psihologinja i provesti.

Nastavnici su prvo pogledali zanimljivu prezentaciju i aktivno sudjelovali kroz poticajna pitanja, zatim su ispunjavali anketne listiće, komentirali, iznosili svoje stavove i mišljenja. Kolegica Tamara je koordinirala i usmjeravala aktivnost radionice svojim primjerima te na taj način doprinijela zanimljivosti same radionice. Dodatno, psihologinja je objasnila vrste motivacija, iznijela neke zanimljive primjere te odgovorila na pitanje zašto ponekad motivacija opada ili nedostaje i kako to prevladati. U drugom dijelu predavanja psihologinja je pojasnila jednostavan alat SMART – ciljeva. Nastavnici su dobili zadatak da sami napišu svoje prioritetne ciljeve prema predlošku Smart – ciljeva te su se javljali za izlaganje.

Na kraju je veliku pažnju pobudio poticajni citat kojim su planiranu aktivnost uspješno priveli kraju:

„Uspjeh nije samo ono što postignete u životu već i inspiracija koju daješ drugima“