UČENICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO U JOŠ JEDNOJ HUMANITARNOJ AKCIJI – TRČE DA BI OSIGURALI OBROKE ZA GLADNU DJECU DILJEM SVIJETA

UČENICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO U JOŠ JEDNOJ HUMANITARNOJ AKCIJI – TRČE DA BI OSIGURALI OBROKE ZA GLADNU DJECU DILJEM SVIJETA

12. ožujka 2020.

Učenici naše škole uključili su se u globalni pokret Marijini obroci kojima se osigurava prehrana gladne djece diljem svijeta. Želja je volontera uključenih u ovu predivnu misiju, omogućiti svakom gladnom djetetu jedan obrok dnevno tijekom školovanja i tako ih spasiti od gladi i života na ulici.

Volonterka Zrinka Habjanović je11. ožujka. 2020.godine  učenicima predstavila Projekt i prikazala dirljivi dokumentarni film te s učenicima izrađivala afirmativne poruke za sudionike utrke „Valpovo trči za obrok više“.

Kotizacija za utrku iznosi 55,00 kuna čime se osigurava svakodnevni kuhani obrok na mjestu obrazovanja jednom djetetu, tijekom pet mjeseci školske godine.

Utrka će se, po prvi puta, održati u subotu 14. ožujka 2020. godine sa startom na Trgu kralja Tomislava u Valpovu.

Profesorica Monika Markota je potaknula veliki broj učenika i kolegica i kolega da se pridruže ovoj plemenitoj akciji te malim doprinosom učine puno za dobrobit djece koja gladuju.

Predstavljanju Projekta Marijinih obroka je nazočilo 60 učenika, no puno više njih očekujemo na utrci.

www.valpovstina.info