UČENICI I NASTAVNICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO SUDJELOVALI SU U PROJEKTU „ŽENE U CRVENOM“

UČENICI I NASTAVNICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO SUDJELOVALI SU U PROJEKTU „ŽENE U CRVENOM“

5. veljače 2021.

Usprkos otežavajućim uvjetima online nastave i činjenici da samo učenici završnih razreda dolaze u školu, nastavnici osmišljavaju niz kreativnih aktivnosti u samom nastavnom procesu, ali i kroz međupredmetne teme i projekte.

Tako su  i ovaj petak učenici četvrtog razreda ekonomske škole odmah prihvatili prijedlog profesorice Kristine Najcer Bračevac i razrednice Monike Markote za uključivanje u projekt, a projektu su se odlučili pridružiti  učenici četvrtog komercijalnog razreda i 4.razreda gimnazije te pojedini učenici i nastavnici koji danas imaju online nastavu.

„Žene u crvenom“. Ova vrijedna kampanja se tradicionalno obilježava prvi petak u mjesecu veljači, a započela je u Americi 2002. godine.

Cilj spomenute akcije je osvijestiti i educirati širu javnost o cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim bolestima. Potrebna je stalna edukacija o simptomima i čimbenicima srčanog i moždanog udara te koje preventivne mjere možemo poduzeti kako bismo doprinijeli našem zdravlju i boljoj kvaliteti života. Važno je istaknuti kako se 50% preuranjenih smrtnih slučajeve može spriječiti pravovremenim prepoznavanjem rizičnih čimbenika na koje osobno možemo utjecati zdravim načinom prehrane, povećanjem tjelesne aktivnosti i prestankom pušenja.

Odjenuvši crvene majice učenici i nastavnici Srednje škole Valpovo ukazali su na potrebu pravovremene i redovite brige o zdravlju i ovom konkretnom zdravstvenom problemu.

Ponosni smo na naše učenike!

Kristina Najcer Bračevac