TERENSKA NASTAVA 4.TE

TERENSKA NASTAVA 4.TE

4. ožujka 2024.

U sklopu projekta LABUS, Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija (FERIT) iz Osijeka, učenici 4.razreda Tehničara za elektroniku  odradili su u petak 1. ožujka dio stručne nastave u kabinetima fakulteta. Pod stručnim vodstvom zaposlenika FERIT-a, te u pratnji profesora B.Puljeka, učenici su odradili dvije laboratorijske vježbe.

U kabinetu obnovljivih izvora energije učenici su odradili vježbu Uvod u fotonaponske sustave. Profesor Mario Primorac upoznao je učenike sa osnovama pretvorbe solarne u električnu energiju, a zatim su učenici izveli niz mjerenja na fotonaponskim modulima.

Druga vježba je bila Programiranje naprednih KNX instalacija. Profesor Zorislav Kraus učenike je upoznao sa sustavom pametnih kućnih intalacija odnosno sa KNX standardom a zatim su učenici izradili program za jednu jednostavnu KNX instalaciju.

Ovom prilikom učenici su se imali prilike upoznati sa prostorima fakulteta i raditi na opremi koju koriste studenti fakultetu te taj način dobiti uvid u studiranje na FERITU-u.

Wordpress Gallery Plugin Free