SUDJELOVANJE NA CUC –  KONFERENCIJI

SUDJELOVANJE NA CUC – KONFERENCIJI

5. studenoga 2021.

Svečanim je otvaranjem konferencije u kongresnom centru hotela Ivan u Šibeniku započela ovogodišnja CARNET- ova konferencija CUC na kojoj su sudjelovale nastavnica informatike Marija Jutriša i ravnateljica škole Svjetlana Kalpić,  u periodu od 27. – 29. listopada 2021.

Tim događajem, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, ujedno obilježava 30 godina uspješnog djelovanja u poticanju primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju.

Konferencija se ove godine održavala pod nazivom “CUC 2021: Nove prilike”. Tako su u prvom planu bile teme vezane uz prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, hibridno i fleksibilno obrazovanje te primjena umjetne inteligencije u obrazovanju.

Značajan je dio konferencije bio posvećen projektu e-Škole u kojega je uključena i naša škola. Predstavljene su brojne projektne aktivnosti koje slijede u nadolazećem razdoblju, a iznimno su bitne za kontinuiran razvoj digitalne zrelosti škola što je cilj samog projekta.

Nastavnica se informatike, kroz niz radionica, panela i razgovora, imala prilike stručno usavršavati, a ravnateljica je škole izmjenjivala iskustva s drugim ravnateljima škola koje su uključene u projekt e-Škole.

U sklopu konferencije, ponuđeno je bilo niz drugih događanja, npr: relaksacija u postavljenom CARNET-ovom znanstveno-zabavnom šatoru, kvizovi, digitalne igre, razna iznenađenja, sportski i zabavni program, nagrađivanja i dr.

Uz stroge epidemiološke mjere i lijepo vrijeme konferencija je opravdala naša očekivanja te smo se vratili obogaćeni novim iskustvom i nekim zanimljivim idejama koje bismo mogli primijeniti u nastavnom procesu.

Ravnateljica