SUDJELOVANJE NA CARNET-OVOJ KONFERENCIJI – CUC 2022.

SUDJELOVANJE NA CARNET-OVOJ KONFERENCIJI – CUC 2022.

31. listopada 2022.

Ove je godine konferencija organizirana u Šibeniku (od 26. -28.10.2022.) pod nazivom „Otvaranje u zatvorenom svijetu“. CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje je okupljanje CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući nastavnike i ravnatelje škola, profesore sa fakulteta, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).

To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s IKT-om, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima.

Konferencija se kontinuirano organizira od 1999. godine, a ove je godine organiziran po 24. put. Tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda predsjednika Republike Hrvatske, koji tako iskazuju potporu djelovanju Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET u poticanju primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u hrvatskome društvu.

Na poziv Carneta na konferenciji je sudjelovala ravnateljica škole Svjetlana Kalpić i nastavnica informatike Marija Jutriša. Na taj su se način, kroz brojna predavanja i radionice, imali mogućnost dodatno educirati i jačati digitalne kompetencije te ostvarivati aktivnosti propisane projektom e-Škole. Navedimo neka područja: Digitalno sazrijevanje, Sustavi, sigurnost i umjetna inteligencija, Obrazovanje za stvaranje budućnosti, Učenje, poučavanje i postdigitalni identitet, Pristupačnost i asistivne tehnologije, Krizno obrazovanje i dr.