STUDIJSKI POSJET: FEEL FREE TO BORROW, TALLIN, ESTONIJA

STUDIJSKI POSJET: FEEL FREE TO BORROW, TALLIN, ESTONIJA

6. studenoga 2018.

Nastavnik sociologije prof. Krunoslav Vukelić je sudjelovao u projektu Erasmus+ – trening u studijskom posjetu “Feel free to Borrow” koji se održao u Tallinu, Estonija od 15. do 21 listopada. 2018. godine. Trening se provodio i kao stručno usavršavanje osoba koje pišu i provode projekte s mladima.

Tema je bila razvoj kompetencija osoba koje rade s mladima i razmjena dobrih praksi u području razvijanja različitih aspekata vještina potrebnih za rad s mladima.

Budući da se društvena stvarnost u kojoj se mlade osobe razvijaju sve više mijenja i ljudi koji rade s mladima moraju stalno tražiti nove pristupe i rješenja za učinkovitiji rad s mladima. Iz tog razloga vrlo je važno kontinuirano se razvijati i istraživati nove pristupe u radu s mladima.
U studijskom posjetu sudjelovalo je 20-ak iskusnih osoba koje rade s mladima – od udruga, općina, škola, centara za mlade, organizacija koje rade s djecom i mladima kako bi podijelili inovativne pristupe u radu s mladima u Estoniji, ali i kroz razmjenu s drugim sudionicima iz više europskih zemalja – Estonije, Latvije, Italije, Španjolske, Grčke, Litve i Hrvatske.

Kao nastavak samog projekta očekuje se aktivni rad i implementacija najmanje jedne od inovativnih praksi u svom radu s mladima u budućnosti te pronalazak osobnog načina prijenosa primjera dobre prakse na članove institucije i lokalne zajednice iz koje sudionik dolazi.