RADIONICA „JOKER: ZOVI EURODESK!“.

RADIONICA „JOKER: ZOVI EURODESK!“.

6. studenoga 2018.

U srijedu 31. listopada 2018. godine PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s udrugom ZVONO iz Belišća te Srednjom školom Valpovo, održao je radionicu pod nazivom „Joker: Zovi Eurodesk!“. Radionica je održana u Belišću, na Citadeli, Repnjak bb, s početkom u 15 sati.

Ova je aktivnost dio Eurodesk kampanje Time to move, koju u Hrvatskoj provodi Eurodesk Hrvatska, odnosno Agencija za mobilnost i programe EU. Namijenjena je prvenstveno mladima od 15 do 30 godina, ali i onima koji imaju interesa saznati koje se mogućnosti međunarodne mobilnosti nude, kako mladima, tako i onima koji rade s mladima.

PRONI Centar za socijalno podučavanje, kao jedan od 16 Eurodeskovih multiplikatora u Hrvatkoj, aktivno sudjeluje u kampanji kroz svoje Info-centre za mlade u Vukovaru i Osijeku. Pored ove predstojeće u Belišću, tijekom listopada provedene su radionice u Vukovaru, u suradnji s Gimnazijom Vukovar te u Osijeku, u suradnji s III gimnazijom. Osim toga, mladi se informiraju putem postavljenh Info-točaka na temu mobilnosti u 4 srednje škole i Gradskoj knjižnici u Vukovaru, Online informativke te putem Facebook-a i mrežnih stranica.

Time to Move je kampanja tijekom koje se u listopadu organiziraju brojna događanja za mlade, na kojima se mladi mogu upoznati s velikim brojem mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost. Sve aktivnosti provode Eurodeskovi stručnjaci koji su uvijek spremni razgovarati s mladima i pomoći im da pronađu najprikladniji projekt za svoje potrebe (volontiranje u stranoj zemlji na nekoliko mjeseci,  semestar u inozemstvu…?) Kampanja se provodi tijekom listopada, a informirati se može tijeko cijele godine.

Više informacija o cjelokupnoj kampanji može se pronaći na slijedećem linku:

https://timetomove.eurodesk.eu/hr/

Kontakt osoba: Zdenka Radić,

PRONI Centar za socijalno podučavanje

Mob: 098 171 98 13