SREDNJOŠKOLCI OBILJEŽILI HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN (HOD)

SREDNJOŠKOLCI OBILJEŽILI HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN (HOD)

11. rujna 2019.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

I ove godine su naši učenici u pratnji prof.   TZK obilježili Hrvatski olimpijski dan. Laganom šetnjom u bijelim majicama otišli su do valpovačkog parka gdje su se zadržali kod sportskih terena. Na povratku su  učenici B smjene  posjetili trg gdje je također Zajednica sportskih udruga grada Valpova u suradnji sa klubovima našeg grada organizirala obilježavanje ovog značajnog datuma za Hrvatski sport.