SREDNJOŠKOLCI NA VLADISLAVOVOM ROĐENDANU

SREDNJOŠKOLCI NA VLADISLAVOVOM ROĐENDANU

14. svibnja 2022.

10. svibnja 2022. godine su učenici 4 og a u pratnji profesorica Marije Jelkić i Snježane Simić posjetili malog Ukrajinca Vladislava i čestitali mu rođendan. Obradovali su ga prigodnim, za uzrast primjerenim poklonima, kolačima koje je za tu prigodu spekla pedagoginja Srednje škole Valpovo, Zdenka Lončarić i pjesmom.

Naime, raseljene obitelji iz Ukrajine, smještene u prostoru gospodina Dragana Čička u Valpovu, zapravo majke s djecom, najvećim dijelom vrtićke dobi, su proslavljale Vladislavov peti rođendan. Posjet srednjoškolaca ih je više nego obradovao, pa smo svi skupa plesali uz dječje pjesme koje su učenici za to prigodu pripremili, častili se predivno aranžiranim voćem i kolačima, a profesorice su popile s mamama i kavu.

Vladislav je odmah s našim dečkima isprobao set za kuglanje, jedan od poklona koji su učenici donijeli, dok su naše djevojke crtale s djevojčicama. Za svakog se našla poneka aktivnost, no svi skupa smo uživali u druženju i pjesmi. Nažalost, učenici su nakon sat vremena morali natrag na nastavu, no susret nas je sve neizmjerno obogatio i ostao u lijepom sjećanju.

Ovo je već drugi mali rođendan Ukrajinaca koji su naši učenici proslavili s njima uz prigodne čestitke, poklone i druženje. Prvi je rođendan bio u travnju. Tada je djevojčica Solomiia napunila 6 godina, a kolače joj je pripremila kolegica Nikolina Štimac – Puž.

Nadamo se da će takvih druženja i proslava naših učenika i malih Ukrajinaca biti još.

Snježana Simić