SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO ODOBRENA STIPENDIJA OD 10.000,00 $ ZA ULAGANJE U STRUKOVNO OBRAZOVANJE

SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO ODOBRENA STIPENDIJA OD 10.000,00 $ ZA ULAGANJE U STRUKOVNO OBRAZOVANJE

18. svibnja 2020.

Jedan od prioriteta strateškog razvoja Srednje škole Valpovo je ulaganje u strukovno obrazovanje, podizanje razine kvalitete nastavnog procesa, uvođenje novih strukovnih kurikuluma i tehnologija, kao i sustavna edukacija i usavršavanje nastavnika.

Financijska sredstva za opremanje praktikuma i kabineta su nedostatna te Škola traži dodatne izvore financiranja kroz prijave na razne projekte, natječaje ili fondacije. Tako smo se prijavili na natječaj vezan za promociju strukovnog obrazovanja EU kojega je raspisala fondacija Gene Haas Foundation (GHF) ugledne tvrtke Haas Automation. Natječaj se raspisuje na godišnjoj razini za stipendije strukovnim školama,  pojedincima te studentima iz EU.

Cilj je fondacije GHF-a promocija strukovnog obrazovanja, privlačenje mladih ljudi u proizvodno obrazovanje za nove CNC – tehnologije kao i konkurentnost prilikom zapošljavanja. Tvrtka ima oznaku kvalitete Centra izvrsnosti i program pod nazivom “HTEC” za suradnju sa strukovnim školama za obrazovanje u novim CNC – tehnologijama. Isto tako, tvrtka  tijekom godine organizira konferencije za strukovne nastavnike koji izvode nastavu u programima CNC – tehnologija, kao i natjecanja iz vještine programiranja i rada na CNC – strojevima za učenike.

Srednjoj školi Valpovo je odobrena donacija kroz stipendiju u vrijednosti 10.000,00 američkih dolara, a sretnu nam je vijest priopćio Simon Vanmaekelbergh,  predstavnik tvrtke Haas Automation. S obzirom na krizu uzrokovanu virusom covid-19, službenu smo primopredaju morali otkazati. Ravnateljica je škole fondaciji uputila pisane riječi zahvale uz fotografiju s našim učenicima.

Ova je nagrada izuzetna čast i priznanje nastavnicima i učenicima naše škole te rezultat kvalitetnog rada i učenja. Isto tako, nagrada nas je dodatno motivirala i potaknula  da ustrajemo na usavršavanju strukovnog obrazovanja i stvaranju kvalitetnih uvjeta za obrazovanje naših učenika. Upravo je to najveća vrijednost ove donacije – pomagati mladim ljudima u njihovom obrazovanju.

U dogovoru s članovima aktiva strojarstva i obrade metala započelo je planiranje i  nabavka potrebnog materijala i opreme za CNC – praktikum i praktikum tokarenja.

Ravnateljica: Svjetlana Kalpić, dipl.ing.

Wordpress Gallery Plugin Free