SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – UČENICI I NASTAVNICI U TURSKOM GRADU DENIZLIJU  USPJEŠNO SU OSTVARILI SADRŽAJE ERASMUS+ PROJEKTA  „OD ROBOTIKE DO ETIKE U TEHNOLOGIJI – NOVI KONCEPT LJUDSKIH PRAVA“

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – UČENICI I NASTAVNICI U TURSKOM GRADU DENIZLIJU USPJEŠNO SU OSTVARILI SADRŽAJE ERASMUS+ PROJEKTA „OD ROBOTIKE DO ETIKE U TEHNOLOGIJI – NOVI KONCEPT LJUDSKIH PRAVA“

23. veljače 2022.

Četiri su učenice (Sara Mabić, Sofija Mihaljević, Petra Valdin i Ema Vujičić) te dvije nastavnice (Zdenka Lončarić i Vesna Kajganić) Srednje škole Valpovo u razdoblju od 14. do 18. veljače  boravile u turskom gradu Denizliju u sklopu Erasmus+ projekta. Projekt nosi naziv „Od robotike do etike u tehnologiji – novi koncept ljudskih prava“. Osim Hrvatske,  u njega su uključene i Italija, Belgija, Bugarska, Portugala i Turska.

Teme ovoga ciklusa Projekta bile su: umjetna inteligencija u tehnologiji, digitalna ekonomija – prednosti i nedostatci te uloga tehnologije u ekonomskom razvoju.

Tijekom četiriju dana u kreativnoj interakciji s drugim sudionicima Projekta učenici Srednje škole Valpovo stekli su nove vještine u području robotike, u korištenju engleskoga jezika te su aktivno sudjelovali u raspravi o ulozi i važnosti etike u robotici.

Škola domaćin dala je sve od sebe da bi se svi sudionici osjećalo dobrodošlo, a pozitivne dojmove upotpunio je i posjet Pamukkale sveučilištu. Domaćini su za sve sudionike upriličili i nezaboravne izlete. Posjetili su tako Seyir Tepesi, vidikovac s kojega puca panoramski pogled na cijeli grad Denizli, ali i antičke lokalitete Laodikeu i Hierapolis na kojima su se svi sudionici mogli uvjeriti u bogatu i drevnu tursku povijest. Vrhunac izleta bio je posjet Pamukkaleu, jedinstvenim mineralnim izvorima koji svojim bijelim bazenima zaustavljaju dah.

Ovo poučno i nezaboravno iskustvo poticaj je ostalim učenicima SŠ Valpovo da se uključe u nove projekte i mobilnosti.

Wordpress Gallery Plugin Free