SREDNJA ŠKOLA VALPOVO U PROJEKTU RUKSAK (PUN) KULTURE

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO U PROJEKTU RUKSAK (PUN) KULTURE

14. lipnja 2020.

Ministarstvo kulture objavilo je popis odabranih odgojno – obrazovnih ustanova u kojima će se u idućoj školskoj godini 2020./21. odvijati projekt Ruksak (pun) kulture. Na popisu se nalazi i naša ustanovama. Ovo je treće sudjelovanje Srednje škole Valpovo u projektu. Radi se o zajedničkom umjetničko – edukativnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture, odnosno zajedničkom ulaganju područja obrazovanja i područja kulture na državnoj razini.

Svrha projekta je poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske

Cilj projekta je priprema i provedba različitih kulturnih i umjetničkih programa prilagođenih djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske.

Programske djelatnosti su iz područja: kazališne, filmske, glazbene, plesne i likovne umjetnosti te književnosti i kulturne baštine.

Provoditelji programa su profesionalni umjetnici, sveučilišni profesori i studenti umjetničkih akademija.

Ohrabreni sudjelovanjem u prijašnjim projektima očekujemo vrlo zanimljiv edukativni program u kojem će naši učenici, pod vodstvom profesorice Marije Jelkić, doista uživati.

Ravnateljica:

Svjetlana Kalpić, dipl.ing.