RADOVI U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO

RADOVI U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO

16. prosinca 2020.

U Srednjoj školi Valpovo izvode se radovi na sanaciji i adaptaciji sanitarnih čvorova na prvom katu i prizemlju školske zgrade. Tako će se izmijeniti stare i dotrajale dovodne i odvodne cijevi, zidarski radovi, hidroizolatorski radovi, uređenje zidova, postavljanje keramičkih pločica te ugradnja sanitarne opreme.

Radovi su bili nužni kako bi našim učenicima osigurali sigurne uvjete za vrijeme boravka u školskom prostoru, osobito za ispunjavanje svih propisanih higijenskih i epidemioloških uvjeta. Radovi su započeli 16. studenog te se odvijaju prema planu, a završetak se radova  planira krajem siječnja.

Nismo sretni što naših učenika nema u školskom prostoru, jer od svojih kuća slušaju nastavu na daljinu. Škola je najbolje prirodno okruženje za izvođenje nastave, ali smo vrijeme njihovog odsustva iskoristili za navedene građevinske radove koji su ponekad vrlo bučni i zahtjevni.

Istovremeno se radi na uređenju potkrovlja. Na stropovima učionica se skida oštećena drvena lamperija, a stropovi se pokrivaju rigips pločama. Time će se postići bolja toplinska izolacija i mikroklima. Postavlja se nova led rasvjeta, uređuju se i boje zidovi. Započeli smo izmjenu laminata u dvije učionice, kao i bojanje i uređenje zidova. Promijenili smo nekoliko školskih ploča, nabavili nove klupe i stolice za jednu učionicu te ergonomske stolice za praktikum Vježbeničke tvrtke

Potrebu za nužnim radovima je prepoznao naš osnivač, Osječko-baranjska županija te su na vrijeme osigurana potrebna financijska sredstva.

Neizmjerno smo sretni što ćemo napokon imati obnovljene i uređene sanitarne čvorove.  Veselimo se završetku radova i povratku naših učenika u školu početkom drugog polugodišta.

Ravnateljica:

Svjetlana Kalpić, dipl.ing.