PRVO OKUPLJANJE NOVIH ČLANOVA TIMA UČENIKA

PRVO OKUPLJANJE NOVIH ČLANOVA TIMA UČENIKA

17. veljače 2021.

Željno smo dočekali nastavu u školi i prvi sastanak našeg novog tima i rad s robotima.

S obzirom na produžetak trajanja projekta te na činjenice da je novi datum početka projekta 1. listopada 2021., kao i da prvi članovi tima više neće biti u to vrijeme učenici naše škole, morali smo uključiti nove učenike. Prvom je sastanku tima prisustvovalo deset zaineresiranih učenika. Prvi sat je bilo šest učenika iz drugog razreda elektrotehničara a drugi sat četiri učenika drugog razreda gimnazije B.

Škola je nabavila još jedan edukacijski set “Lego Mindstorms EV3” i time zaokružila broj robota na pet te omogućila da radeći u paru, deset učenika može učiti programiranje pomoću tih robota.

Prvi im je zadatak bio sastaviti najjednostavniji oblik vozila. Sam naziv robota sugerira da se sastavlja kao lego kocke što je svima zanimljivo. Učenici koji su prijašnjih godina radili u školi ili u Domu tehnike na sličnim robotima, otišli su i korak dalje od sastavljanja. Programirali su svoje robote EV3 i zadali im jednostavne zadatke. Jedan primjer možete vidjeti u nastavku. Zadatak koji robot mora napraviti: ide naprijed, kada dođe do crne boje, vrati se unazad.