PROLJEĆE NIJE ODGOĐENO: NASTAVNICI I UČENICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO ZAJEDNO U ŠKOLI OD KUĆE

PROLJEĆE NIJE ODGOĐENO: NASTAVNICI I UČENICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO ZAJEDNO U ŠKOLI OD KUĆE

3. travnja 2020.

U Srednjoj školi Valpovo, coroni uprkos, vlada velika živost.

Nastavnici i učenici svakodnevno daju najbolje od sebe kako bi zajedno prebrodili vrijeme u kojem nema socijalnog kontakta. Vrijedno je istaknuti da zato ima puno rada, inicijativnosti i spremnosti da u novim okolnostima ostvari što više planiranih aktivnosti.

Virtualne učionice pune su zanimljivih materijala, a suradnja nastavnika objedinjena je Virtualnom zbornicom. Na taj način svakodnevno ažuriraju materijale koji pristižu od strane Ministarstva obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i drugih institucija. Ravnateljica Svjetlana Kalpić do sada je nastavnicima proslijedila niz uputa i dokumenata putem Virtualne zbornice te na taj način održava svakodnevnu komunikaciju s nastavnicima i stručnim suradnicima. Na svaki upit nastavnika redovito pristižu reakcije drugih kolega koji, uz tehničku pomoć, prije svega pomažu i bodre jedni druge na ljudskoj i suradničkoj razini.

Treba svakako pohvaliti i učenike koji su u kratkom periodu ovladali novim putovima komunikacije i gotovo svi ispunjavaju školske obveze. Da bi zadržali osjećaj pripadanja razrednoj skupini, stručna služba škole pripremila je poticajne aktivnosti koje razrednici ostvaruju s učenicima. Tako su učenici, do sada, imali prilike proučiti upute o: samoregulaciji učenja, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, načinu kako se zaštititi od moguće zaraze te kako zadržati vedar duh u novonastalim okolnostima.

Bez naših vrijednih informatičara nastavna na daljinu kroz virtualne učionice i razrede bila bi nezamisliva te im ovim putem još jednom zahvaljujemo (Marija Jutriša, Vlatko Vujnovac, Anja Bratuševac i Dunja Straka te Danijel Šovagović za tehničku podršku).

Pozivamo vas da redovito pregledavate našu web stranicu koja također sadrži niz zanimljivih sadržaja te važnih uputa.

Za sve vas, imamo na kraju najvažniju poruku: budite nam zdravi i ostanite doma!!

Ravnateljica Svjetlana Kalpić, dipl.ing

Pedagoginja Zdenka Lončarić, prof.

Izvor: valpovstina.info