PROJEKT „SKUPLJAJMO STARE BATERIJE“

PROJEKT „SKUPLJAJMO STARE BATERIJE“

17. rujna 2021.

Projekt „Skupljajmo stare baterije“ nastavlja se i ove školske godine.

Tijekom školske godine 2020./2021. u kojoj smo bili malo online, pa malo u školi, pa malo mješovito, zbog svima nam dobro znanih razloga, skupljeno je nešto manje baterija nego u „normalnim“ godinama ali i tih 60-ak kg nije malo. Najvrjedniji skupljači bili su 4. Elektrotehničari pod vodstvom razrednika Borisa Puljeka i 1. Prodavači s razrednicom Snježane Krnjajić-Lerinc. Njima, kao i svima ostalima koji su sudjelovali u skupljanju zahvaljujem na suradnji i nadam se nastavku…

Ciljevi projekta „Skupljajmo stare baterije“, kojeg provodi tvrtka FRIŠ d.o.o, je skrenuti pozornost učenika na važnost recikliranja otpada s ciljem zaštite prirode i smanjenja korištenja vrijednih prirodnih resursa, potom ukazati na važnost odvajanja pojedinih vrsta otpada (baterija) od komunalnog otpada, poticati na ekološko djelovanje u domu i školi te razvijati poduzetnički duh.

U sklopu navedenog projekta učenici mogu donijeti stare baterije u školu, a one se odlažu u spremnike koje je osigurala tvrtka FRIŠ d.o.o te ta tvrtka i odvozi stare baterije.

Željko Štanfelj, prof.