PROJEKT „ŠKOLE ZA AFRIKU“

PROJEKT „ŠKOLE ZA AFRIKU“

19. studenoga 2020.

Ove smo se školske godine odlučili uključiti u jednu divnu priču putem projekta „Škole za Afriku“ – humanitarno-edukativnog program Ureda UNICEF-a za Hrvatsku koji je dio globalne inicijative za obrazovanje najranjivije djece Afrike.

Cilj mu je osigurati bolje uvjete života i obrazovanja djece u najugroženijim područjima Afrike te istodobno osvijestiti važnost tolerancije i socijalne osjetljivosti kod djece i mladih u našoj zemlji. Zahvaljujući školama i vrtićima koji su se pridružili programu, samo u Hrvatskoj je u proteklim godinama prikupljeno više od pet milijuna kuna da bi se izgradile se izgradile škole, osigurala dostupnost pitke vode, školskih materijala i drugih dobrobiti za djecu u Ruandi, Etiopiji, Burkini Faso i Madagaskaru.

Slijedeći divne primjere humanosti i solidarnosti mnogih školskih zajednica, naša će škola ove godine biti dio ove plemenite inicijative te pomoći u izgradnji boljeg i pravednijeg svijeta za svu djecu.

Uslijed epidemioloških mjera smo ograničeni i, nažalost, ne možemo ostvariti dio onoga što smo planirali kako bismo skupili novčane donacije. Ipak, uvijek postoji način. Profesorica Snježana Simić je zajedno sa svojim učenicima izrađivala božićne čestitke s božićnim porukama na engleskom jeziku koje će biti poslane djeci Madagaskara; profesorica Jasna Vuković sa svojim učenicima uredila pano u holu škole; na razrednim satima te satima vjeronauka i etike upoznali i informirali učenike o projektom a naša je kasica izložena na više mjesta u školi kako bi se kontinuirano prikupljale novčane donacije.  U planu su nam brojne druge aktivnosti koje ćemo s veseljem realizirati čim nam situacija to omogući.

Vrlo smo ponosni što smo kao škola dio ove priče jer mislimo da su ova djeca, kojom ćemo se baviti, najbolji primjer načina života kada malo znači puno…..u nadi da ćemo uspjeti prenijeti dio ove jednostavnosti i beskrajne ljubavi, hvala svima koji su nas odlučili podržati!

Članovi projektnog tima i

Marija Jelkić, prof – koordinatorica projekta

WordPress Image Gallery Plugin